Un ofiţer britanic s-a deghizat în Osama ben Laden la un bal mascat

Un ofiţer britanic de poliţie a fost retras din cadrul misiunii UE de instruire a forţelor de ordine afgane după ce a participat la un bal mascat deghizat în Osama ben Laden, liderul reţelei al-Qaida.

19 afișări
Imaginea articolului Un ofiţer britanic s-a deghizat în Osama ben Laden la un bal mascat

Osama ben Laden cel real; poliţia susţine ca gestul ofiţerului este neinspirat

Potrivit Sky News, comandantul Colin Terry, în vârstă de 48 de ani, s-a deghizat în liderul al-Qaida la un carnaval organizat cu cinci zile înaintea de comemorarea atentatelor de la 11 septembrie.

Acesta a fost detaşat de poliţia din Devon şi Cornwall în cadrul unei misiuni derulate de Ministerul britanic de Externe pentru instruirea poliţiei afgane.

"Comandantul Colin Terry nu va mai participa la misiunea UE din Afganistan", a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei britanice.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Devon şi Cornwall a declarat însă că acesta îşi va relua funcţia din cadrul departamentului. "Comandantul Colin Terry va reveni în cadrul forţei. Nici o decizie privind sancţionarea sa disciplinară nu a fost adoptată până în acest moment", precizat acesta, deşi poliţia britanică denunţase gestul său drept "neinspirat" şi "evident inadecvat".

O comisie de anchetă din cadrul poliţiei britanice anchetează deja incidentul. Terry şi-a prezentat scuze şi a calificat gestul drept o "eroare de raţionament".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici