Un oraş mic, dar smart îşi creşte propriile legume şi fructe, iar oamenii le pot culege gratis FOTO VIDEO

  • Ai nevoie de o roşie pentru un sandviş? Poţi ieşi la o plimbare şi culege una, gratis.
  • Dovlecei, salată, vinete, ardei graşi, ardei iuţi, roşii, fasole, fructe şi plante aromatice, pe toate le găseşti în spaţiile verzi din oraşul Durand din Michigan (SUA).
  • Locuitorii plantează seminţele şi îngrijesc recolte în acest oraş-grădină. Iar toată lumea este invitată să culeagă roadele.
22106 afișări
Imaginea articolului Un oraş mic, dar smart îşi creşte propriile legume şi fructe, iar oamenii le pot culege gratis FOTO VIDEO

FOTO Durand Community/ Facebook

Un oraş american se înverzeşte şi produce hrană sănătoasă. Oricât de greu ar părea, prin forţa comunităţii, puterea voluntariatului şi dragostea pentru plantat, urbanul se transformă în bine.  
 
Şi totul a pornit de la ideea unui om. Primăria oraşului oferă, pe încredere, 500$ pe an iar voluntarii plantează seminţele în spaţiile verzi din oraş, conform NYT. Anul acesta, s-au produs peste 136 kg de  fructe şi legume. 
 
Cel care se ocupă de program este un locuitor, Michael Nazarian. A mers la primar primăvara trecută şi i-a propus ideea. A primit acceptul şi banii pentru seminţe.
 
„Produsele sunt pentru toată lumea şi au hrănit deja mulţi oameni. Şi restaurantele le folosesc”, spune Candyce Wolsfeld, directoarea Camerei de comerţ din regiune. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici