Un paparazzo celebru, condamnat pentru şantajarea unor fotbalişti

"Regele paparazzilor italieni" Fabrizio Corona a fost condamnat, joi, la trei ani şi opt luni de închisoare pentru şantaj şi tentativă de şantaj în cazul fotbaliştilor Francesco Coco şi Adriano şi al motociclistului Marco Melandri.

106 afișări
Imaginea articolului Un paparazzo celebru, condamnat pentru şantajarea unor fotbalişti

Italia: Un paparazzo celebru, condamnat pentru şantajarea unor fotbalişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mi-e ruşine că sunt italian (...) Nu mai am încredere în lege. Este o ruşine, în acest caz ar trebui să fie condamnate toate agenţiile foto din Italia", a spus Corona, citat de agenţia de presă Ansa.

Fabrizio Corona este protagonistul unui scandal declanşat în 2006 în Italia, după ce s-a descoperit că mai multe vedete, printre care şi câţiva faimoşi jucători de fotbal, au fost şantajate, pentru ca fotografii compromiţătoare cu aceştia să nu fie publicate.

Fotbaliştii au recunoscut că i-au plătit lui Corona pentru a-l împiedica să trimită ziarelor fotografiile compromiţătoare, unde erau prezentaţi mai ales în compania unor tinere, în discoteci.

Fabrizio Corona, pentru care Parchetul italian a cerut o pedeapsă de şapte ani şi două luni de închisoare, a fost însă achitat la capetele de acuzare privindu-i pe moştenitorul Fiat, Lapo Elkann, fotbalistul Alberto Gilardino şi omul de afaceri Gianluca Vacchi.

În afacerea Elkann, Fabrizio Corona a fost acuzat că le-a cerut 200.000 de euro şefilor de la Fiat pentru a nu face publică o întâlnire cu un transsexual cu care copilul teribil al familiei Agnelli a petrecut o noapte, în 2005.

Tribunalul i-a interzis lui Corona să-şi exercite funcţiile publice pe o perioadă de cinci ani.

În perioada 2006 - 2007, mai multe nume de celebrităţi au fost vehiculate în legătură cu Fabrizio Corona: Francesco Totti, Christian Vieri, Adriano, Silvio Sircana, pe atunci purtător de cuvânt al Guvernului de centru-stânga condus de Romano Prodi, dar şi fiica lui Silvio Berlusconi, Barbara, care ar fi plătit suma de 20.000 de euro pentru a împiedica publicarea unor fotografii în care era prezentată părăsind un club de noapte în stare de ebrietate în compania unui bărbat.

Fabrizio Corona, în vârstă de 35 de ani, este un obişnuit al emisiunilor de televiziune, fie că este vorba de reality show-uri sau comentarii despre scandaluri care se află în mod regulat pe prima pagină a ziarelor italiene.

A fost căsătorit cu manechinul Nina Moric, cu care are un copil, iar în prezent are o relaţie cu argentinianca Belen Rodriguez, şi ea o obişnuită a platourilor de televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici