Un "parc cu dinozauri" va fi construit la Râşnov

O firmă administrată de un fost director al Direcţiei Silvice Braşov, Gabriel Rozorea, va investi cinci milioane euro în amenajarea, la Râşnov, a unui parc de distracţii având ca tematică evoluţia dinozaurilor.

535 afișări
Imaginea articolului Un "parc cu dinozauri" va fi construit la Râşnov

Un "parc cu dinozauri" va fi construit la Râşnov (Imagine: Cătălina Constantin/Mediafax Foto)

"Firma HCR din Sfântu Gheorghe intenţionează să construiască pe platoul din Râşnov, la o distanţă de un kilometru de cetate, un parc de distracţii având ca tematică evoluţia dinozaurilor", a declarat agenţiei MEDIAFAX Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov.

El a adăugat că proiectul a obţinut deja certificatul de urbanism şi este în curs de primire şi a celorlalte avize.

"Am pornit de la ideea ca în zona Braşovului există foarte multe hoteluri şi pensiuni, dar nu există parcuri de distracţie. Vrem să facem un parc tematic, cu 80 de dinozauri, dintre care peste 20 vor fi în mărime naturală", a declarat agenţiei MEDIAFAX Gabriel Rozorea, fost director al Direcţiei Silvice Braşov, care deţine 50% din HCR, restul acţiunilor fiind în proprietatea lui Arpad Sarkany.

Potrivit unor articole apărute în presă, Arpad Sarkany este unul dintre cele mai influente personaje din domeniul cinegetic din România. El este proprietarul firmei Abies Hunting SRL, specializată în organizarea de partide de vânătoare pentru cetăţeni străini. Abies Hunting a intermediat, printre altele, venirea regelui Spaniei, Juan Carlos, la o vânătoare de urşi în România, în anul 2004, potrivit presei locale.

Firma HCR are ca principal obiect de activitate organizarea de vânători, deţinând şi un parc de profil.

Rozorea a spus că viitorul parc de distracţii se va întinde pe un teren de patru hectare, concesionat de la Consiliul Local Râşnov.

"Dinozaurii vor fi construiţi de o echipă internaţională de artişti. În afara lor, parcul va avea şi 30 de locuri de cazare, precum şi o sală de conferinţe. O parte din bani va proveni din credite bancare, iar cealaltă vor fi bani europeni", a adăugat Rozorea.

Lucrările vor începe în primăvara anului viitor şi vor dura până la sfârşitul anului sau, cel târziu, până în primăvara lui 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici