Un portret rar al reginei Elizabeth I, vândut pentru 2,6 milioane de lire sterline

Cel mai vechi portret al reginei Elizabeth I a Angliei (1533 - 1603), în care aceasta este reprezentată în întregime, a fost vândut pentru suma de 2.590.000 de lire sterline (3,6 milioane de euro) la o licitaţie organizată la Londra de casa Sotheby's, informează AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Un portret rar al reginei Elizabeth I, vândut pentru 2,6 milioane de lire sterline

Un portret rar al reginei Elizabeth I, vândut pentru 2,6 milioane de lire sterline

Realizat de pictorul flamand Steven van der Meulen, acest portret al celei supranumite "Regina Virgină" - ea a rămas celibatară şi nu a avut copii - a fost evaluat de specialişti la o sumă cuprinsă între 700.000 şi 1 milion de lire sterline (974.225 - 1,39 milioane de euro).

Portretul a fost cumpărat de comerciantul britanic de artă Philip Mould, care va expune opera în galeria sa începând cu 2008.

Tabloul, realizat în jurul anului 1560, a fost oferit de suverană parlamentarului britanic John Hampden. Familia acestuia a fost întotdeauna proprietara tabloului, dar acesta a fost împrumutat comitatului Buckinghamshire, sud-vestul Marii Britanii, a explicat Sotheby's. În ultimii 50 de ani, portretul a fost expus într-un salon privat din tribunalul din Aylesbury.

Tabloul a stârnit un viu interes în rândul amatorilor de artă, nu numai pentru că este cea mai veche reprezentare în întregime a reginei, ci şi pentru că, se pare, tabloul a fost realizat pentru a o ajuta pe aceasta să-şi găsească un prinţ consort.

Fiica regelui Henric al VIII-lea al Angliei şi a lui Anne Boleyn, Elizabeth I a devenit regină în 1558.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici