Un premiu pentru dramaturgie în memoria actorului Philip Seymour Hoffman va fi acordat anual

Un premiu pentru dramaturgie, care va fi acordat anual, a fost creat în memoria actorului Philip Seymour Hoffman, care a murit la începutul lunii februarie, la New York, posibil din cauza unei supradoze de heroină.

93 afișări
Imaginea articolului Un premiu pentru dramaturgie în memoria actorului Philip Seymour Hoffman va fi acordat anual

Philip Seymour Hoffman (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Premiul, în valoare de 45.000 de dolari, va fi sponsorizat de revista National Enquirer şi editorul său, American Media Inc.. Publicaţia a afirmat, după moartea actorului, că acesta a avut o relaţie homosexuală cu unul dintre prietenii săi, David Katz. În urma publicării articolului defăimător nu s-a ajuns la proces, ci situaţia s-a rezolvat pe cale amiabilă.

Astfel, David Katz a lansat ideea ca National Enquirer să sponsorizeze un premiu anual, pentru a-şi repara greşeala, a declarat pentru AFP avocatul Judd Bernstein.

"Cum domnul Katz nu vrea bani, noi am căzut de acord ca Enquirer să doneze bani care ar putea fi folosiţi într-un mod pozitiv, iar ideea de a crea o fundaţie care să acorde un premiu în fiecare an a fost lansată de domnul Katz", a declarat avocatul.

Acest premiu i se va acorda anul acesta unui autor al unei piese care nu a fost încă produsă, a declarat Bernstein.

Potrivit publicaţiei The New York Times, premiul se va numi Relentless Award, în onoarea lui Philip Seymour Hoffman.

De asemenea, National Enquirer a cumpărat o pagină întreagă de publicitate în New York Times, în ediţia de miercuri, pentru a se scuza pentru publicarea articolului, pe 5 februarie, la trei zile după decesul actorului.

Philip Seymour Hoffman, unul dintre cei mai apreciaţi actori de la Hollywood, a fost descoperit decedat în baia apartamentului său newyorkez, pe 2 februarie, cu un ac de seringă înfipt în braţul stâng. Peste 70 de pacheţele cu heroină, seringi şi medicamente au fost descoperite în apartamentul său din Greenwich Village.

Deşi cauza probabilă a morţii este supradoza de heroină, autopsia actorului american nu a oferit rezultate concludente, determinându-i pe medicii legişti din New York să anunţe că vor fi necesare teste suplimentare.

Actorul american are o filmografie bogată - a jucat deja în peste 50 de pelicule -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecţi", "Dragonul Roşu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibilă III", "Synecdoche, New York", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March" şi "Moneyball: Arta de a învinge".

Potrivit The Hollywood Reporter, Philip Seymour Hoffman încheiase filmările pentru "The Hunger Games: Mockingjay Part 1", al treilea lungmetraj din seria "Jocurile foamei", şi mai avea doar şapte zile de filmare pentru a finaliza continuarea "The Hunger Games: Mockinjay Part 2".

Se crede că datele la care erau programate premierele acestor două filme, 21 noiembrie 2014, respectiv 20 noiembrie 2015, nu vor fi afectate de decesul actorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici