Un primar francez le-a interzis locuitorilor să moară în weekend şi în timpul sărbătorilor. Cum explică edilul decizia absurdă

Un primar francez a interzis locuitorilor să moară în weekend şi în timpul sărbătorilor legale potrivit unei hotărâri publicate vineri, arată periodicul Le Point.

1441 afișări
Imaginea articolului Un primar francez le-a interzis locuitorilor să moară în weekend şi în timpul sărbătorilor. Cum explică edilul decizia absurdă

Un primar a interzis locuitorilor să moară în weekend şi în timpul sărbătorilor. Cum explică edilul decizia absurdă

Gestul făcut de Isabelle Dugelet de la primăria comunei La Gresle din departamentul Loire încearcă să atragă atenţia asupra lipsei de personal medical în mediul rural.

"Este interzis locuitorilor să moară la domiciliu pe teritoriul comunei sâmbăta, duminica şi în zilele de sărbătoare publică pe o perioadă nedefinită”, arată decizia semnată de reprezentanta locală.

”Un deces survenit de curând într-o duminică a dovedit absurditatea unui sistem faţă de care un primar răspunde cu o decizie absurdă", a declarat Isabele Dugelet, primarul comunei care numără aproximativ 850 de locuitori.

Pe 1 decembrie, edilul a avut nevoie de două ore şi jumătate ca să poată găsi un medic pentru a constata decesul unui localnic, a explicat cotidianul Le Progres. ”E lipsă de respect faţă de persoana decedată şi de familia acesteia”.

Primarul a arătat că prin decizia sa absurdă îşi doreşte să denunţe o ”situaţie sanitară catastrofală” atât în comuna sa cât şi în zonele învecinate din Franţa. ”Oamenii reuşesc cu greu să primescă tratamentul de care au nevoie, să găsească un medic şi uneori trebuie să străbată mari distanţe”, a arătat Isabelle Dugelet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
interzis,
murit,
franţa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici