Un producător de haine de maternitate din Tokyo a creat ventilatoare portabile pentru a ajuta câinii şi pisicile pe timp de vară

  • Proprietarii de câini din Japonia pot cumpăra acum ventilatoare portabile pentru a le oferi puţină ”răcoare” animalelor de companie pe timp de vară.
  • Compus dintr-un ventilator de 80 de grame, alimentat cu baterii şi ataşat la un costum din plasă, dispozitivul distribuie aerul rece în jurul corpului animalului.
426 afișări
Imaginea articolului Un producător de haine de maternitate din Tokyo a creat ventilatoare portabile pentru a ajuta câinii şi pisicile pe timp de vară

Sursa foto: Twitter

Rei Uzawa, preşedinta companiei de îmbrăcăminte pentru gravide Sweet Mommy, a declarat că i-a venit ideea după ce a văzut cât de obosit devenea animalul ei de companie atunci când îl scotea la plimbare.
 
În timp ce experţii i-au sfătuit pe stăpâni să renunţe la plimbări sau să îşi scoată animalele de companie foarte devreme dimineaţa sau noaptea târziu în timpul zilelor toride de vară, nivelul ridicat de umiditate din Japonia menţine temperaturile peste 25 grade Celsius şi pe timpul nopţii, potrivit The Guardian.
 
Tokyo s-a confruntat cu cel mai lung val de căldură înregistrat de la sfârşitul lunii iunie, cu temperaturi de până la 35 grade Celsius timp de nouă zile consecutiv, după ce sezonul ploios s-a încheiat mai devreme.
 
„Aproape că nu a existat un sezon ploios în acest an, aşa că zilele călduroase au venit mai devreme", a declarat Uzawa, care a făcut echipă cu un medic veterinar pentru a confecţiona vestele.
 
Mami Kumamoto, care deţine un pudel miniatural pe nume Purin şi un terrier pe nume Moco, a declarat că a încercat să îşi menţină animalele de companie răcoroase cu pachete de gheaţă carbonică în timpul plimbărilor. „Dar este mai uşor să-mi plimb câinii cu acest ventilator", a declarat ea.
 
Gama Cool Dog, care este potrivită şi pentru pisici, pare să fie modelată după jachetele cu ventilator care au devenit din ce în ce mai populare printre muncitorii japonezi din construcţii şi alte persoane care trebuie să petreacă perioade lungi afară.
 
Mmeteorologii au emis avertizări de vreme caniculară şi au îndemnat populaţia să evite ieşitul afară, cu excepţia cazului în care este absolut necesar şi a exerciţiilor fizice în timpul zilei. De asemenea, ei au îndemnat oamenii să îşi regleze aparatele de aer condiţionat la niveluri "adecvate", să bea apă noaptea şi să îşi scoată măştile în aer liber, cu condiţia să respecte distanţa socială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici