Un producător de la Hollywood, condamnat să plătească 3,3 milioane de dolari pentru hărţuire sexuală

Producătorul de film Jon Peters a fost găsit vinovat de hărţuire sexuală, vineri, de un tribunal american, care l-a condamnat să îi plătească fostei sale asistente personale daune în valoare de peste 3 milioane de dolari.

130 afișări
Imaginea articolului Un producător de la Hollywood, condamnat să plătească 3,3 milioane de dolari pentru hărţuire sexuală

Un producător de la Hollywood, condamnat să plătească 3,3 milioane de dolari pentru hărţuire sexuală (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Juraţii - nouă femei şi trei bărbaţi - i-au acordat în primă instanţă asistentei de producţie Shelly Morita dreptul de a primi daune de 822.000 de dolari. Juraţii au considerat că Jon Peters a creat pe platourile de filmare un mediu de lucru ostil şi a acţionat cu premeditare. Din acest motiv, juraţii au ordonat iniţierea unei a doua faze a procesului, în urma căreia i-au acordat reclamantei daune suplimentare în valoare de 2,5 milioane de dolari.

Jon Peters, un fost expert în coafură devenit ulterior producător de film, care a contribuit la succesul unor filme renumite, precum "Culoarea purpurie/ The Colour Purple", "Rugul vanităţilor/ The Bonfire and the Vanities" şi "Superman Revine/ Superman Returns", nu a fost prezent în momentul în care juraţii au anunţat verdictul.

Pe de altă parte, Jon Peters s-a aflat pentru o perioadă, alături de fostul său partener de afaceri Peter Guber, la conducerea studiourilor Sony Pictures.

Shelly Morita, în vârstă de 44 de ani, l-a dat în judecată pe Jon Peters şi pe compania acestuia, J.P. Organization Inc., în decembrie 2006.

Ea susţine că Jon Peters a atins-o într-un fel nepotrivit şi a bruscat-o, împingând-o pe un pat, în timp ce se aflau în Australia, unde filmau pentru lungmetrajul "Superman Revine".

În declaraţia sa, Jon Peters, în vârstă de 66 de ani, a negat acuzaţiile, iar avocatul său a anunţat că va face apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici