Un restaurant le cere scuze clienţilor, după ce le-a sugerat să se cântărească înainte să comande mâncare

  • Un restaurant din China le-a sugerat clienţilor să se cântărească înainte să comande
  • Ideea a venit la câteva zile după ce preşedintele Xi Jinping a abordat problema risipei de mâncare
  • Restaurantul şi-a cerut scuze public
1255 afișări
Imaginea articolului Un restaurant le cere scuze clienţilor, după ce le-a sugerat să se cântărească înainte să comande mâncare

Un restaurant le cere scuze clienţilor, după ce le-a sugerat să se cântărească înainte să comande mâncare

 
Un restaurant din China şi-a cerut scuze public, după ce le-a sugerat clienţilor să se cântărească înainte să comande, la doar câteva zile de la declaraţia preşedintelui Xi Jinping, care a abordat problema "şocantă" a risipei de mâncare, relatează scmp.com.
 
"Intenţia noastră a fost de a trage un semnal de alarmă privind risipa mâncării şi de a încuraja oamenii să comande într-un mod sănătos. Nu ne-am forţat niciodată clienţii să se cântărească. Ne pare foarte rău", a declarat reprezentantul restaurantul din provincia Hunan.
 
Totul a început când angajaţii unuia dintre restaurante, parte a unui lanţ, au montat două cântare la intrare, alături de o notă care sugera cât trebuie să comande clienţii bazat pe greutatea pe care o au. 
 
Instrucţiunile recomandau ca o femeie de sub 40 de kilograme nu ar trebui să comande mai multa de două feluri de mâncare, în timp ce un bărbat de 70-80 de kilograme nu ar fi trebuit să servească mai multe de 3 feluri.
 
Cu toate acestea, reprezentantul restaurtanului a precizat că peste 1000 de persoane s-au cântărit, activitatea fiind voluntară.
 
"Multor femei le-a plăcut ideea. Greutatea era trimisă printr-un mesaj pe telefon, nu era afişată la cântar, astfel că nu li s-a încălcat niciun drept", a spus acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici