Un studiu confirmă ingredientul minune din ciuperci care poate vindeca depresia

Potrivit unui nou studiu, a fost demonstrată eficienţa unei substanţe conţinută din ciuperci în tratatarea depresiei, relatează CNN.

1212 afișări
Imaginea articolului Un studiu confirmă ingredientul minune din ciuperci care poate vindeca depresia

Studiu ştiintific confirmă ingredientul minune din ciuperci care poate vindeca depresia

Experimentul a fost făcut pe 89 de pacienţi care sufereau de depresie şi care au fost trataţi cu substanţa psilocybin extrasă din ciuperci. Rezultatele obţinute pot duce la crearea unui nou tratament împotriva depresiei, relatează CNN.

Pacienţii au remarcat o îmbunătăţire generală a stării psihice şi au afirmat că au căpătat o nouă viziune aupra problemelor cu care se confruntă, fără nici unul dintre efectele secundare ale substanţelor halucinogene.

Spre deosebire de antidepresivele obişnuite, care trebuie administrate pentru o perioadă lungă de timp, subtanţa psilocybin are un efect instantaneu şi poate trata o varietate de afecţiuni, de la depresie şi tulburare obsesiv compulsivă, până la adicţie.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 264 de milioane de persoane se confruntă cu depresia, la nivel global. 

„Rezultatele studiului ne dau multe asigurări din punct de vedere ştiinţific şi susţin dezvoltarea substanţei psilocybin ca un nou tratament pentru pacienţii cu afecţiuni psihice care nu au răspuns la terapiile convenţionale, cum ar fi depresia rezistentă la tratament”, a declarat James Rucker, unul dintre cercetătorii de la King's College. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici