Un ton roşu de 342 de kilograme, vândut în Japonia pentru 396.000 de dolari

Un ton roşu de 342 de kilograme, prins în nordul insulei Hokkaido, Japonia, a fost vândut miercuri pentru suma de 396.000 de dolari, într-o licitaţie organizată la piaţa de peşte Tsukiji din Tokyo.

498 afișări
Imaginea articolului Un ton roşu de 342 de kilograme, vândut în Japonia pentru 396.000 de dolari

Un ton roşu de 342 de kilograme, vândut în Japonia pentru 396.000 de dolari (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Aceasta a fost prima licitaţie organizată în 2011 la o piaţă de peşte din Japonia, potrivit apropo.ro.

Cei doi câştigători ai licitaţiei au stabilit un nou record pentru achiziţia unui ton roşu, ei aflându-se la al patrulea an consecutiv în care câştigă prima licitaţie, la cea mai mare piaţă de peşte din lume, organizată în Tokyo.

Deşi peştele este foarte mare, suma nu reflectă valoarea comercială a acestuia. Câştigarea primei licitaţii a anului în Japonia este mai mult o demonstraţie de putere şi licitatorii luptă pentru atenţia şi onoarea ce vin după câştigarea produsului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici