Un trabuc pe jumătate fumat de Winston Churchill şi o pipă deţinută de Harold Wilson, scoase la licitaţie

Un trabuc pe jumătate fumat de Winston Churchill şi o pipă aparţinând lui Harold Wilson vor fi scoase la licitaţie la vânzarea organizată de Catherine Southon Auctioneers and Valuers pe 19 iulie.

301 afișări
Imaginea articolului Un trabuc pe jumătate fumat de Winston Churchill şi o pipă deţinută de Harold Wilson, scoase la licitaţie

Sursa foto: Twitter

Pasionaţii de istorie vor avea ocazia să liciteze pentru obiecte de colecţie ale unor doi foşti prim-miniştri englezi care vor fi scoase la licitaţie în această lună.
 
Un trabuc pe jumătate fumat de Winston Churchill şi o pipă aparţinând lui Harold Wilson vor fi scoase la licitaţie la vânzarea organizată de Catherine Southon Auctioneers and Valuers pe 19 iulie.
 
Churchill a fumat trabucul la reşedinţa sa din Chartwell în timp ce se uita la filmul Ben Hur, înainte de a i-l oferi drept cadou unui poliţist, Anthony Gundry, care făcea parte din echipa de securitate a lui Churchill la reşedinţa familiei, care a cerut să îl păstreze ca amintire.
 
O felicitare de Crăciun trimisă proprietarului în 1963 şi o scrisoare care atestă că trabucul cu marca Romeo y Julieta este acum pus în vânzare de familia poliţistului şi se aşteaptă ca acesta să fie scos la licitaţie pentru 600-800 de lire sterline, potrivit Independent.
 
Între timp, pipa din lemn de burduf a lui Wilson, despre care se ştia că "îl ajuta să se relaxeze", a fost, de asemenea, verificată cu o scrisoare oficială din partea fostului prim-ministru însuşi către actualul proprietar, care a cumpărat-o la o licitaţie de caritate în 1979.
 
Preţul estimativ al pipei este între 300 - 500 de lire sterline.
 
Catherine Southon, de la Catherine Southon Auctioneers, a declarat: "Sunt încântată să scot la licitaţie două piese emblematice care au aparţinut unor doi prim-miniştri renumiţi într-o perioadă atât de importantă a istoriei noastre politice".
 
La licitaţie va fi prezentată şi prima ediţie a ilustraţiei albumului Echoes al trupei Pink Floyd, cu o estimare cuprinsă între 800 şi 1.200 de lire sterline.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici