Un vas de toaletă care i-a aparţinut lui John Lennon, vândut la licitaţie cu aproape 12.000 de euro

Un vas de toaletă care i-a aparţinut lui John Lennon a fost vândut, sâmbătă, pentru suma de 9.500 de lire sterline (11.600 de euro) - de aproape zece ori mai mult decât valoarea estimată iniţial -, în cadrul unei licitaţii ce a avut loc în oraşul britanic Liverpool.

19 afișări
Imaginea articolului Un vas de toaletă care i-a aparţinut lui John Lennon, vândut la licitaţie cu aproape 12.000 de euro

Un vas de toaletă care i-a aparţinut lui John Lennon, vândut la licitaţie cu aproape 12.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vasul de toaletă din porţelan alb, decorat cu motive florale albastre, a fost folosit de muzicianul britanic în perioada în care acesta locuia în reşedinţa sa din Tittenhurst Park din comitatul Berkshire, în perioada 1969-1972.

Vasul, evaluat iniţial la cel mult 1.000 de lire sterline în catalog, a fost achiziţionat de un cumpărător din străinătate, cu ocazia licitaţiei organizate în cadrul celei de-a 33-a convenţii a fanilor trupei Beatles, organizată la Liverpool.

John Lennon i-a oferit acest vas de toaletă lui John Hancock, un zidar care i-a renovat reşedinţa din Titthenhurst Park. Muzicianul britanic i-a sugerat să păstreze vasul şi să îl utilizeze ca pe "un ghiveci pentru flori".

Vasul a fost păstrat într-o magazie timp de 40 de ani, până la moartea zidarului, fiind vândut apoi de fiul acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici