Un voluntar căutător al monstrului legendar din Loch Ness crede că ar putea exista un sâmbure de adevăr: un plesiosaurus sau un puiuţ de elefant care a scăpat de la circ

  • În Loch Ness, un lac mare din Scoţia, se crede că trăieşte un monstru cu gât alungit.
  • Nu a fost găsit nicio dovadă despre monstru din anul 565, consemnat de Sf. Columba.
  • Ar putea fi inspirat după o focă, un rechin, un elefant sau schelet de plesiosaurus.
891 afișări
Imaginea articolului Un voluntar căutător al monstrului legendar din Loch Ness crede că ar putea exista un sâmbure de adevăr: un plesiosaurus sau un puiuţ de elefant care a scăpat de la circ

Mediafax Foto

Există o legendă veche de secole despre o creatură misterioasă care trăieşte în adâncurile lacului Loch Ness din Scoţia. Mulţi oameni au încercat să o găsească, să o fotografieze sau să o filmeze, dar fără succes. Acum, o echipă de cercetători foloseşte o nouă tehnologie pentru a scana întregul lac şi a afla dacă monstrul există sau nu.

Potrivit lui CRAIG GALLIFREY, voluntar căutător, declară pentru AP News:

,,Este una dintre cele mai mari căutări din ultimii 50 de ani, ultima căutare mare a fost în anii 1970, cu sonarul şi am vrut să particip pentru că mi s-a părut o oportunitate excelentă şi foarte frumos să fac parte din legendă şi să văd toţi oamenii care sunt la fel de entuziasmaţi de căutare ca şi toţi ceilalţi. Aşa că este minunat să fac parte din întreaga experienţă".

Prima relatare a acestei creaturi mitice datează din anul 565, când Sf. Columba a salvat un om de la moartea sigură ce a fost târât în apa lacului de un monstru fioros, efectuând semnul crucii şi rugându-se. 

De-a lungul timpului, oamenii au încercat să explice apariţia monstrului, sugerând că ar putea fi un plesiozaurus supravieţuitor, un elefant scăpat de la circ, o focă uriaşă sau un rechin migrator.

,,Cred că există ceva în lac, indiferent dacă este un plesiozaur sau, după alte observaţii, dacă este unul dintre elefanţii bebeluşi care au scăpat de la circ, când a fost un circ ambulant aici, acum câţiva ani. Dar cred că trebuie să fie ceva care alimentează speculaţiile", încheie Craig Gallifrey. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici