Unul dintre sud-coreenii ţinuţi ostatici în Afganistan a scris într-un jurnal pe durata captivităţii

Unul dintre cei 23 de ostatici sud-coreeni ţinuţi în captivitate în Afganistan a reuşit să scrie într-un jurnal personal în timp ce se afla în mâinile talibanilor, relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Unul dintre sud-coreenii ţinuţi ostatici în Afganistan a scris într-un jurnal pe durata captivităţii

Unul dintre sud-coreenii ţinuţi ostatici în Afganistan a scris într-un jurnal pe durata captivităţii

Toţi ostaticii s-au temut tot timpul că vor fi ucişi, iar unul a leşinat în momentul în care autocarul cu care se deplasau au fost deturnat de talibani.

"Iniţial aveam hârtie, astfel că scriam într-un jurnal. Talibanii l-au găsit şi l-au confiscat", explică Seo Myung-hwa, 27 de ani.

"Din fericire, aveam pantaloni albi, astfel că am înfăşurat restul de hartie şi am început să scriu din nou la 24 iulie. Am scris şi ce mi-am amintit că se întâmplase în trecut", a spus Myung-hwa.

În cursul întâlnirii cu presa, mulţi ostatici au povestit că au fost împărţiţi în două grupuri şi transportaţi într-o zonă rurală.

Lyu Kyung-sik, 53 de ani, a declarat că liderul grupului, pastorul Bae Hyung-kyu, a leşinat în momentul deturnării autocarului de către doi militanţi talibani.

"Eram într-o stare de panică permanentă", a explicat Lyu.

Liderul grupului şi un alt ostatic au fost executaţi de talibani.

Ulterior, extremiştii au eliberat două femei într-un gest de bunăvoinţă. Restul de 19 ostatici au fost eliberaţi zilele trecute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici