Video UPDATE: S-a lansat ultimul volum din seria "Harry Potter" (VIDEO)

Ultimul volum din seria "Harry Potter" a fost pus în vânzare în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 02.00, în mai multe librării din Bucureşti, unde câteva sute de cititori, în majoritate adolescenţi, au venit să-şi cumpere ediţia în limba engleză.

1 afișare

GALERIE FOTO DIN INTRAGA LUME

"Harry Potter and the Deathly Hallows” – al şaptelea şi, totodată, ultimul volum din franciza creată de J. K. Rowling – a fost înconjurat de un suspans din ce în ce mai mare în ultimele zile, când mai toţi fanii s-au întrebat dacă va muri sau nu tânărul vrăjitor la sfârşitul seriei. În timp ce unele ziare au dezvăluit finalul în ediţiile lor de vineri, mulţi potter-maniaci au preferat să nu caute asemenea informaţii pentru a nu-şi strica surpriza. Nici cititorii români care au făcut noapte albă pentru a-şi procura un exemplar nu păreau să se grăbească să afle dacă Harry Potter va supravieţui. Vineri noapte, cei care au cumpărat ediţia britanică de la Librăriile Cărtureşti, Noi sau Humanitas Kretzulescu erau mulţumiţi că au pus mâna pe carte, dar puţini dintre ei au întors-o rapid pentru a citi ultimele cuvinte: "All was well" (Totul mergea bine).

Spre deosebire de 2005, când polul distracţiei a fost strada Arthur Verona de lângă Cărtureşti, anul acesta, fanii din Bucureşti ai personajului s-au împărţit între mai multe librării.

Cea mai mare animaţie a fost din nou la Cărtureşti, care a organizat însă petrecerea de lansare în cinematograful Patria, nu pe stradă. În decursul a patru ore de magie albă, între 22.00 şi 02.00, copii costumaţi în ucenici vrăjitori s-au întrecut în concursuri pe teme legate de celebrele romane. În timp ce în librăria Cărtureşti unii îşi cumpărau pe ultima sută de metri vouchere "magice" care să le asigure o reducere de preţ de 10% (94,5 lei în loc de 105 lei), în cinematograful Patria copiii au urmărit sau au participat la competiţii între echipe de vrăjitori. Costumaţia şi instrumentele – pălării ţuguiate, baghete magice, pelerină – puteau fi cumpărate chiar din holul sălii de cinema.

Vraja "Alohomora" a deschis uşile Librăriei Noi de la Sala Dalles ceva mai târziu, înspre miezul nopţii. În următoarele două ore, în spaţiul înghesuit de la intrare s-au strâns circa 150 de persoane. Punctuală, Dana Nălbaru, invitata de onoare a lansării, a rupt sigiliul sub care erau pecetluite exemplarele la un minut după ora 02.00, dezvăluind atât cartea cu copertă pentru adulţi, cât şi pe cea dedicată micuţilor.

La Librăria Humanitas Kretzulescu, vânzarea propriu-zisă a cărţilor a început cu 20 de minute mai târziu, după ce s-a încheiat programul pregătit pentru fani şi s-a tras la sorţi câştigătorul marelui premiu al lansării, constând într-un volum "Harry Potter and the Deathly Hallows". Publicul de la această librărie de pe Calea Victoriei a fost, poate, cel mai bun exemplu că seria scrisă de Rowling nu se adresează exclusiv copiilor. Majoritatea celor prezenţi erau tineri de 20 şi ceva de ani şi mai toţi veniseră cu unicul gând de a lua cartea, nu de a participa la jocuri şi concursuri. Aşa se face că la ora 0.30 librăria era goală, în timp ce o oră şi ceva mai târziu se adunaseră circa o sută de oameni. Humanitas Kretzulescu şi-a aşteptat cititorii cu cea mai dichisită decorare: mici torţe au fost aliniate afară, de-a lungul librăriei, şi o vitrină a fost amenajată special, cu precedentele volume "Harry Potter", în ediţie britanică sau românească.

"Harry Potter and the Deathly Hallows" (care va apărea în limba română pe 1 decembrie) este ultimul volum dintr-o serie ce a început, în urmă cu un deceniu, cu "Piatra Filozofală", povestea unui băiat care află că este vrăjitor, la împlinirea vârstei de 11 ani. Volumele din serie s-au vândut până acum în 325 de milioane de exemplare, în peste 60 de limbi, iar cele cinci ecranizări realizate deja au înregistrat încasări de miliarde de dolari.

Seria "Harry Potter" este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari succese editoriale din istorie. Iar al şaptelea volum este aşteptat să devină cartea cu cea mai rapidă vânzare din serie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici