Val Kilmer şi Andy Garcia, împreună pe marile ecrane

Actorul american Val Kilmer a ajuns în Georgia şi s-a alăturat lui Andy Garcia în distribuţia unui film în care interpretează rolul unui jurnalist ce relatează faptele din timpul războiului ruso-georgian din vara anului 2008, a declarat unul dintre coproducătorii acestui lungmetraj.

18 afișări
Imaginea articolului Val Kilmer şi Andy Garcia, împreună pe marile ecrane

Actorul Val Kilmer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El va participa la filmările din Gori (oraş georgian, ocupat pentru o scurtă perioadă de forţele ruse în timpul acestui conflict armat - n.r.) şi va juca rolul unui jurnalist care relatează faptele din timpul acestui război", a declarat Papuna Davitaia, adăugând că actorul american va petrece o săptămână în Georgia.

Val Kilmer este al doilea actor american celebru care călătoreşte în Georgia pentru acest film.

Andy Garcia, nominalizat în 1991 la Oscar, pentru rolul din "Naşul III", a petrecut câteva zile la Tbilisi, săptămâna trecută, pentru a filma, el interpretând rolul preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili.

Filmul este regizat de cineastul finlandezo-american Renny Harlin, cunoscut pentru filme de acţiune precum "Greu de ucis 2", "Cliffhanger" şi "Rechinii Ucigaşi".

Renny Harlin şi-a anunţat, în august, intenţia de a realiza un film pe tema conflictului ruso-georgian, care va fi, în opinia sa, "o declaraţie puternică împotriva războiului".

Filmul prezintă întâmplările prin care trec un jurnalist american şi un fotoreporter prinşi în mijlocul conflictului dintre Rusia şi Georgia pentru controlul regiunii Osetia de Sud.

Presa georgiană a scris că există dubii privind imparţialitatea filmului, subliniind că unul dintre producători, Papuna Davitaia, este un deputat georgian, apropiat al lui Saakaşvili.

De asemenea, presa rusă susţine că regizorul sârb Emir Kusturica va realiza un film pe tema aceluiaşi conflict, dar din punctul de vedere al locuitorilor Osetiei de Sud.

La peste un an de la încheierea lui, conflictul armat ruso-georgian din august 2008 se află în centrul unui "război" al comunicatelor oficiale între Moscova şi Tbilisi, fiecare tabără încercând să o facă vinovată pe cealaltă în faţa opiniei publice internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici