Val Kilmer va juca în piesa de teatru "Citizen Twain", inspirată de viaţa scriitorului Mark Twain

Actorul american Val Kilmer va juca în piesa "Citizen Twain", un one-man show inspirat din biografia scriitorului Mark Twain, care urmează să fie prezentat spectatorilor americani.

176 afișări
Imaginea articolului Val Kilmer va juca în piesa de teatru "Citizen Twain", inspirată de viaţa scriitorului Mark Twain

Val Kilmer (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Val Kilmer este cel care semnează scenariul şi regia spectacolului "Citizen Twain", în care şi joacă, informează huffingtonpost.com. Potrivit lui Kilmer, "Citizen Twain" este un mix între biografia scriitorului Mark Twain şi o celebrare a cuvântului şi a artei naraţiunii.

Publicul a putut să participe la repetiţiile spectacolului, care au avut loc la Disney Concert Hall, Tim Robbins' The Actors' Gang şi The United States Veterans Artists' Alliance Hall.

"Citizen Twain" urmează să fie pusă în scenă timp de două weekend-uri, în martie şi aprilie, la Masonic Lodge de la Hollywood Forever Cemetery.

Cunoscut mai mult pentru rolurile sale din filme, precum "Batman Forever", Kilmer a interpretat roluri şi în piese de teatru, precum "How It All Began", un spectacol din 1981 la care a fost şi co-scenarist.

"Citizen Twain" nu este prima piesă de teatru inspirată de opera lui Mark Twain. Unul dintre cele mai renumite spectacole care au la bază o carte a scriitorului este musicalul montat în 2001 pe Broadway, "Aventurile lui Tom Sawyer/ The Adventures of Tom Sawyer".

De asemenea, cartea "Aventurile lui Huckleberry Finn/ The Adventures of Huckleberry Finn" de Mark Twain a fost adaptată pentru scenă în 1984, în musicalul "Big River - The Adventures of Huckleberry Finn", prezentat tot pe Broadway.

Printre rolurile importante din cariera lui Val Kilmer se numără cele din filmele "Batman Forever" (1995), "Top Gun" (1986), în care l-a interpretat pe locotenentul Tom "Iceman" Kazansky, şi "The Doors", din 1991, regizat de Oliver Stone, în care l-a interpretat pe legendarul Jim Morrison.

Mark Twain, al cărui nume real a fost Samuel Langhorne Clemens, s-a născut pe 30 noiembrie 1835, în statul american Missouri. Scriitorul american este autorul îndrăgitelor romane "Aventurile lui Tom Sawyer", "Prinţ şi cerşetor", "Aventurile lui Huckleberry Finn" şi "Un yankeu la curtea regelui Arthur".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici