Valentine's Day: Top 10 al celor mai romantice recorduri ale lumii

Reprezentanţii The Guinness World Records au publicat pe site-ul oficial un top 10 al celor mai romantice recorduri ale lumii, cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, sărbătorită anual pe 14 februarie, printre ineditele performanţe numărându-se cel mai lung sărut şi cea mai mare trufă din ciocolată.

421 afișări
Imaginea articolului Valentine's Day: Top 10 al celor mai romantice recorduri ale lumii

Valentine's Day: Top 10 al celor mai romantice recorduri ale lumii (Imagine: Shutterstock)

Cel mai vechi poem din lume ar putea fi o sursă de inspiraţie pentru îndrăgostiţii care nu ştiu încă în ce mod să îşi impresioneze persoana iubită, iar cea mai mare nuntă subacvatică le-ar putea oferi o idee pentru organizarea unei petreceri de neuitat celor care vor să îşi unească destinele. Pentru a marca Valentine's Day, care se sărbătoreşte anual pe 14 februarie, The Guinness World Records le-a prezentat internauţilor zece dintre cele mai romantice recorduri ale lumii.

1. Cea mai mare nuntă subacvatică

Cea mai mare nuntă subacvatică a avut loc cu ajutorul a 303 scafandri, care au participat la ceremonia de căsătorie a polonezilor Ewa Staronska şi Pawel Burkowski, în cadrul unui eveniment organizat la Koparki Diving Base, Jaworzno, Polonia, pe 27 august 2011.

2. Cea mai lungă căsnicie

Herbert Fisher (născut pe 10 iunie 1905, în SUA) şi Zelmyra Fisher (născută pe 10 decembrie 1907, în SUA) s-au căsătorit pe 13 mai 1924, în Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii. Ei au fost căsătoriţi 86 de ani, 9 luni şi 16 zile, până pe 27 februarie 2011. Herbert Fisher a murit în acea zi. Cuplul a avut cinci copii.

3. Cea mai mare cutie de ciocolată

Cea mai mare cutie de ciocolată este una marca Thorntons Moments, cântărind 1.689 de kilograme. A fost produsă de Thorntons şi Russell Beck Studios şi cântărită în Bethnal Green, Londra, Marea Britanie, pe 2 aprilie 2008. Cutia a avut o înălţime de 5,04 metri, o lăţime de 3,5 metri şi cântărea peste două tone.

4. Prima cutie de ciocolată în formă de inimă cunoscută

Richard Cadbury (Marea Britanie), fiul lui John Cadbury, fondatorul faimoasei companii producătoare de dulciuri şi băuturi, a creat prima cutie de ciocolată în formă de inimă cunoscută, pentru Ziua Îndrăgostiţilor, în 1868. El a fost un pionier în domeniul designului cutiilor de ciocolată şi, adesea, folosea propriile picturi pentru a face capacele mai atrăgătoare.

5. Cel mai vechi poem de dragoste

Cel mai vechi poem de dragoste care s-a păstrat a fost scris pe o tăbliţă de lut, în vremea sumerienilor şi are un nume mai puţin romantic, dat de arheologi, "Istanbul #2461". Autorul este necunoscut, dar se crede că poemul a fost recitat de o mireasă a regelui sumerian Shu-Sin, care a domnit în perioada 2037 - 2029 î.e.n.

6. Cea mai mare colecţie de ursuleţi de pluş

La cea mai recentă numărătoare, Jackie Miley, din Hill City, Dakota de Sud (SUA), deţinea 8.026 de ursuleţi de pluş diferiţi, pe care a început să îi colecţioneze din 2002. Când a început să-i colecţioneze, nu s-a gândit că va ajunge să deţină atât de mulţi, însă, cu cât numărul creştea, şi-a propus să achiziţioneze la fel de mulţi ursuleţi de pluş ca numărul locuitorilor oraşului Hill City (780). Colecţia ei a crescut atât de mult, încât ţine ursuleţii de pluş într-o căsuţă numită "Teddy Bear Town" ("Oraşul ursuleţului de pluş"), care se află vizavi de apartamentul său.

7. Cea mai mare pictură murală din săruturi

Cea mai mare pictură murală din săruturi a fost creată din 13.316 pupici şi a fost realizată cu ajutorul companiei Nivea, la Pinheiros Station, São Paulo, Brazilia, pe 12 iunie 2012. Pupicii au fost făcuţi pe hârtiuţe lipicioase, care apoi au fost prinse pe un panou măsurând 18 metri pătraţi, formând astfel un sărut uriaş.

8. Cea mai mare trufă din ciocolată

Cea mai mare trufă din ciocolată a cântărit 802 kilograme şi a fost realizată de Mirco Della Vecchia, Andrea Andrighetti, Rimini Fiera, Fabbri 1905, Icam şi Martellato (Italia), la Sigep Fair, în Rimini, Italia, pe 21 ianuarie 2012.

9. Cele mai multe îmbrăţisări oferite, în 24 de ore, de un individ

Jonathan Sexton (SUA) a oferit cele mai multe îmbrăţişări (8.709) în 24 de ore, la Bonnaroo Music and Arts Festival, în Manchester, Tennessee, pe 11 iunie 2010. Manifestarea a avut scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundaţii în Nashville.

10. Cel mai lung sărut

Cel mai lung sărut a durat 58 de ore, 35 de minute şi 58 de secunde, iar autorii au fost Ekkachai Tiranarat şi Laksana Tiranarat, din Thailanda, la un eveniment organizat în Pattaya, Thailanda, pe 12 - 14 februarie 2013. Nouă cupluri s-au înscris la competiţia anuală, inclusiv doi îndrăgostiţi de 70 de ani. Câştigătorii competiţiei au primit bani, două inele cu diamante şi un titlu în Cartea Recordurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici