Valentino datorează fiscului italian milioane de euro

Autorităţile fiscale italiene îl acuză pe celebrul designer italian Valentino de evaziune fiscală şi l-au somat pe acesta să plătească daune în valoare de 33 de milioane de euro, potrivit unei informaţii difuzate în presa italiană.

15 afișări
Imaginea articolului Valentino datorează fiscului italian milioane de euro

Valentino datorează fiscului italian milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La această acuzaţie Valentino a replicat afirmând că şi-a mutat reşedinţa la Londra de 10 ani.

Administraţia fiscală din Latium, o regiune din apropierea Romei, îi reproşează lui Valentino Garavani că reşedinţa lui fiscală de la Londra este "fictivă" şi i-a trimis o notificare prin care îl somează la plata sumei de 33 de milioane de euro.

Aceeaşi acuzaţie este formulată şi împotriva asociatului marelui designer, Giancarlo Giammetti, căruia îi este imputată suma de 22 de milioane de euro.

Într-un comunicat de presă, managerul lui Valentino şi al lui Giammetti susţine că "de mai mult de 10 ani, (cei doi, n.r.) şi-au mutat reşedinţa la Londra".

Situaţia financiară a celor doi "a făcut deja obiectul unor verificări şi a fost declarată legală şi în regulă. Dacă astăzi se doreşte, într-o manieră neaşteptată şi surprinzătoare, să se redeschidă cazul, atunci Valentino Garavani şi Giancarlo Giammetti vor fi, ca întotdeauna, la dispoziţia organelor competente pentru a le furniza toate informaţiile şi explicaţiile care le vor fi cerute", se indică în acest comunicat.

În 2008, la vârsta de 75 de ani, Valentino Garavani s-a pensionat, după o strălucită carieră internaţională în modă, care a durat peste 45 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici