Vânătoarea de la Balc s-a încheiat, fiind împuşcaţi aproximativ 130 de mistreţi

Vânătoarea de la Balc s-a încheiat, duminică, în jurul orei 12.00, fiind împuşcaţi aproximativ 130 de mistreţi, carnea acestora urmând să fie dată unor cămine de copii şi de bătrâni.

56 afișări
Imaginea articolului Vânătoarea de la Balc s-a încheiat, fiind împuşcaţi aproximativ 130 de mistreţi

Vânătoarea de la Balc s-a încheiat, fiind împuşcaţi aproximativ 130 de mistreţi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, Dr. Mircea Gelu Budău, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că vânătoarea de la Balc s-a încheiat.

Acesta s-a deplasat, duminică, la Balc, fiind invitat să participe la fotografia de grup făcută de omul de afaceri Ion Ţiriac cu prilejul fiecărei vânători.

"Vânătoarea s-a încheiat. În cele două zile, s-au împuşcat aproximativ 130 de mistreţi, iar la ora 12.00 a fost făcut şi tabloul vânătorilor, cu toţi invitaţii. Carnea ca atare, după ce va fi controlată de medicii DSVSA atât sub raport de trichineloză, cât şi de pestă, va pleca la cămine de bătrâni şi de copii, în cazul în care analizele vor fi corespunzătoare", a spus Budău.

Potrivit sursei citate, şase medici din cadrul Direcţiei au fost delegaţi să se ocupe de prelevarea probelor şi pentru analizarea lor.

"Noi vom putea da rezultatele analizelor cel mai probabil marţi dimineaţă. Carnea va pleca de la Balc cu trei maşini frigorifice, care încă sunt acolo", a afirmat Budău.

Potrivit datelor furnizate de Aeroportul Oradea, o parte dintre oaspeţii omului de afaceri Ion Ţiriac vor porni spre casă de pe acest aeroport cu trei avioane duminică după-amiază, două curse fiind programate să plece la ora 15.00, iar o a treia în jurul orei 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici