Vânzări de aproape un milion de dolari la o licitaţie dedicată lui Elvis Presley

O licitaţie cu obiecte care au aparţinut cântăreţului Elvis Presley, organizată în contextul împlinirii a 38 de ani de la decesul regelui rock'n roll, a avut vânzări totale de aproape un milion de dolari, dovedind că regretatul artist continuă să fie foarte popular, informează Reuters.

288 afișări
Imaginea articolului Vânzări de aproape un milion de dolari la o licitaţie dedicată lui Elvis Presley

Elvis Presley (Imagine: Hepta)

Aproximativ 150 de persoane au participat la această licitaţie organizată săptămâna trecută de casa Graceland Auctions. Acestora li s-au alăturat câteva mii de persoane care au urmărit online această licitaţie, care s-a încheiat joi şi a avut vânzări totale de aproape un milion de dolari.

În cadrul acestei licitaţii au fost scoase la vânzare 160 de obliecte care au aparţinut cântăreţului, între care s-a aflat şi un colier din aur şi diamante, pe care artistul l-a dăruit lui Sammy Davis Jr., care s-a vândut cu 40.000 de dolari, după ce iniţial fusese estimat la o sumă cuprinsă între 20.000 şi 30.000 de dolari.

La aceeaşi licitaţie a mai fost vândut un costum care a aparţinut artistului, format dintr-o jachetă şi pantaloni de piele. Ţinuta a fost adjudecată cu suma de 32.500 de dolari, depăşind cu mult estimarea iniţială, care era de 8.000 de dolari.

Această licitaţie face parte din evenimentele organizate în oraşul american Memphis, în contextul împlinirii a 38 de ani de la decesul lui Elvis Presley.

Multe dintre loturile scoase la licitaţie s-au vândut cu sume mult mai mari decât valoarea lor estimată, însă au fost şi obiecte care nu au fost adjudecate. Între acestea se numără o jachetă estimată la o sumă cuprinsă între 30.000 şi 50.000 de dolari, pe care artistul a purtat-o în scena de dans din pelicula "Viva Las Vegas", în care a apărut alături de actriţa Ann-Margret.

O nouă licitaţie dedicată regelui rock'n roll va fi organizată în luna ianuarie, în contextul evenimentelor dedicate aniversării lui Elvis Presley.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici