Vânzări record de 33 de milioane de euro, la o licitaţie dedicată ceasurilor de lux, în Elveţia

Casa Christie's a anunţat marţi că a realizat vânzări record de 33 de milioane de euro pe parcursul a trei şedinţe de licitaţii, desfăşurate pe 10 şi 11 noiembrie, la Geneva, dedicate ceasurilor de lux.

100 afișări
Imaginea articolului Vânzări record de 33 de milioane de euro, la o licitaţie dedicată ceasurilor de lux, în Elveţia

Vânzări record de 33 de milioane de euro, la o licitaţie dedicată ceasurilor de lux, în Elveţia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Suma totală de 33 milioane de dolari reprezintă "un record mondial pentru o licitaţie de ceasuri", a precizat casa Christie's.

Pe 11 noiembrie, casa Christie's a vândut 325 de loturi cu suma de 20,9 milioane de euro. Preţul record a fost atins de un model Patek Philippe, fabricat din aur roz, estimat între 1 milion de franci elveţieni şi 1,5 milioane de franci elveţieni, dar care a fost vândut cu 1,98 milioane de franci elveţieni (1,6 milioane de euro).

Un alt model Patek Philippe, realizat din aur şi fabricat în 1947, a fost vândut cu 1,44 milioane de franci elveţieni (1,17 milioane euro).

Toţi cumpărătorii acestor ceasuri de lux au preferat să îşi păstreze anonimatul.

Pe 10 noiembrie, casa Christie's a scos la vânzare o serie de 50 de ceasuri Rolex Daytona din gama "Lesson One". Toate loturile au fost vândute, iar suma totală a fost de 9,88 de milioane euro.

Cel mai scump ceas din această serie a fost adjudecat cu 989.000 de franci elveţieni (802.400 euro), depăşind de cinci ori estimările specialiştilor.

Marţi, casa Christie's va organiza o importantă licitaţie de bijuterii şi pietre preţioase la Geneva, la care obiectul-vedetă va fi un diamant portocaliu excepţional - cel mai mare din lume cu o astfel de culoare -, estimat la un preţ cuprins între 17 milioane de dolari şi 20 milioane de dolari (12,6 milioane euro - 14,9 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici