Vaticanul îi sprijină pe credincioşii catolici prin SMS-uri

Papa Benedict le oferă sprijin moral credincioşilor catolici în timpul postului Paştelui prin intermediul mesajelor SMS, acţiunile încadrându-se în strategia Bisericii catolice de a atrage noi adepţi din rândul tinerilor şi al celor pasionaţi de ultimele invenţii tehnice, potrivit BBCRomanian.com.

1 afișare
Imaginea articolului Vaticanul îi sprijină pe credincioşii catolici prin SMS-uri

Vaticanul îi sprijină pe credincioşii catolici prin SMS-uri

Creştinii catolici care se abonează la acest serviciu special de mesagerie - text vor primi zilnic, pe telefoanele lor mobile, citate din predicile papei Benedict al XVI-lea.

Potrivit sursei citate, serviciul va funcţiona pe parcursul celor 40 de zile ale postului Paştelui - care simbolizează cele 40 de zile petrecute de Iisus în deşert, unde a fost ispitit de Satana. Pentru credincioşi este o perioadă de penitenţă, abstinenţă şi rugăciuni.

Biserica Catolică speră să atragă cât mai mulţi tineri trimiţându-le citate din predicile papei - texte precum "demnitatea unei societăţi depinde de acei oameni care-şi depăşesc îndatoririle".

Folosirea tehnologiilor moderne - mai ales de telefonie mobilă - face parte din strategiile adoptate de multe biserici. În multe ţări, textul Bibliei este disponibil pentru descărcare pe telefonul mobil. De asemenea, companiile de telefonie pun la dispoziţia abonaţilor imnuri religioase pe post de tonuri de apel sau imagini fundal cu cruci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici