Vaya Con Dios revine în România pe 15 martie 2013, în cadrul turneului de adio - VIDEO

Formaţia Vaya Con Dios revine în România pe 15 martie 2013, pentru a susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului său de adio, informează organizatorii, Events.

1258 afișări
Imaginea articolului Vaya Con Dios revine în România pe 15 martie 2013, în cadrul turneului de adio - VIDEO

Vaya Con Dios revine în România pe 15 martie 2013, în cadrul turneului de adio (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Vaya Con Dios îşi anunţă retragerea printr-un mare turnei, "Farewell Tour". După succesele înregistrate în 2009, la Sala Palatului din Capitală (spectacol sold out), şi în 2010 (club Fratelli, show sold out), Dani Klein şi colegii săi de trupă au decis să revină în România în cadrul ultimului lor turneu internaţional, prin care îşi iau adio de la fani.

Trupa încheie astfel 27 ani de carieră, Vaya Con Dios fiind în prezent cea mai cunoscută formaţie belgiană. Hituri precum "What's a Woman", "Puerto Rico" şi "Neh Na Na Na" se aud constant pe toate posturile de radio. Turneele trupei au traversat globul din Rusia până în Angola. Belgia a emis în 2008 o serie de timbre poştale "Vaya Con Dios", cu imaginea solistei Dani Klein. În total, trupa a înregistrat până în prezent vânzări ce depăşesc 7 milioane de albume şi 3 milioane de single-uri.

Povestea formaţiei Vaya Con Dios a început în Belgia, în urmă cu mai bine de 20 de ani. Anii '80 reprezentau epoca la care vocea lui Dani Klein putea fi auzită în diverse spoturi radio sau în cluburi obscure, ca solistă a trupei Arbeid Adelt. Succesul s-a lăsat aşteptat până ce Klein, alături de chitaristul Willy Lambregt şi contrabasistul Dirk Schoufs au hotărât să pună bazele unei noi formaţii. Împărtăşeau aceleaşi gusturi muzicale: jazzul, opera şi muzica gipsy, genuri nu foarte apreciate în acea vreme la Bruxelles. Noua trupă se numea Vaya Con Dios ("Du-te cu Dumnezeu"), o denumire spaniolă, preluată dintr-un documentar tv despre cartierul cubanez din Miami. Cei trei nu aveau planuri măreţe pentru viitor - îşi propuneau pur şi simplu să vadă cum sună atunci când amesteci rockul cu ritmurile latine, blues, flamenco şi şansonete.

Cu albumul "Night Owls" din 1990, Vaya Con Dios a ajuns să vândă milioane de albume. Influenţele spaniole s-au resimţit din plin pe primele două albume ale trupei, ce cuprindeau piese devenite hituri în întreaga lume - "Puerto Rico", "Don't Cry For Louie", "Nah neh nah". Muzica lor a fost o adevărată gură de aer proaspăt în comparaţie cu mainstream-ul anilor '80: avea culoare, soul, pasiune şi fler.

Însă sub presiunea celebrităţii, trupa a început să se destrame. Willy Lambregt a părăsit trupa, Dirk Schoufs, partenerul lui Dani de scenă şi de viaţă, a plecat, de asemenea, din Vaya Con Dios şi a murit la scurt timp după. Devastată, Dani îşi strânge forţele şi lansează solo tulburătorul "Time Flies", urmat de un alt album la fel de melancolic, "Roots & Wings". După care s-a aşternut o tăcere îndelungată, timp în care ea şi-a refăcut forţele.

Reîntoarcerea la muzică s-a produs în 1999, cu albumul "Purple Prose", şi apoi, şi mai hotărât, în 2004, cu "The Promise", care include hiturile "Je l'aime, Je l'aime" şi "Don't Deny". În 2006 a fost lansat cel mai important album al trupei, "The Ultimate Collection". Materialul recompune istoria celei mai cunoscute trupe belgiene, care şi-a menţinut popularitatea, de-a lungul anilor, în rândul a milioane de fani europeni. De asemenea, în 2007 trupa a lansat albumul "Comme on est venu", compus integral în limba franceză.

Spectacolul pe care formaţia îl va susţine pe 15 martie 2013, la Sala Palatului din Capitală, va începe la ora 20.00.

Biletele au fost puse în vânzare miercuri, la preţurile de 120 de lei, 150 de lei, 190 de lei, 250 de lei şi 300 de lei (VIP), în funcţie de distanţa faţă de scenă. Biletele pot fi cumpărate online, de pe www.eventim.ro, sau din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici