Vedetele acuză şefii de la Hollywood de indiferenţă faţă de persoanele cu dizabilităţi. Danny DeVito şi Mark Ruffalo, printre semnatari

Actori ca Bryan Cranston şi Danny DeVito au semnat o scrisoare deschisă care reproşează indiferenţa cu care sunt priviţi actorii cu dizabilităţi la Hollywood, arată The Independent.

254 afișări
Imaginea articolului Vedetele acuză şefii de la Hollywood de indiferenţă faţă de persoanele cu dizabilităţi. Danny DeVito şi Mark Ruffalo, printre semnatari

Vedetele acuză şefii de la Hollywood de indiferenţă faţă de persoanele cu dizabilităţi. Danny DeVito şi Mark Ruffalo, printre semnatari

Un grup de vedete şi profesionişti din industria cinematografică au semnat o scrisoare deschisă care reproşează şefilor de la Hollywood faptul că au contribuit la „excluderea sistematică ” a persoanelor cu disabilităţi.

Bryan Cranston, Danny DeVito şi Mark Ruffalo se numără printre actorii care le cer celor care iau decizii la Hollywood să distribuie mai mulţi actori cu dizabilităţi în rolurile din filme şi „să îmbrăţişeze dizabilităţile ca un element important între aspectele legate de diversitate”, pentru a contribui la „normalizare” şi la „ştergerea conotaţiilor negative legate de aceste probleme”.

Pe lista semnatarilor se mai găsesc nume ca Edward Norton, Ruth Madeley şi RJ Mitte.

„Hollywoodul recunoaşte că nu poate să ignore diversitatea, dar în continuare nu ţine cont de faptul că dizabilităţile fac parte din această diversitate”, se arată în scrisoare.

De asemenea, semnatari arată şi că majoritatea rolurilor de persoane cu handicap sunt jucate de actori care nu au nicio problemă: “În istoria premiilor Academiei de film, dintre cei 61 de nominalizaţi şi 27 de câştigători ai Oscarurilor care au jucat roluri ale unor personaje cu disabilităţi numai doi dintre ei au fost jucaţi de persoane care aveau în realitate o problemă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici