Veste bună de la o grădină zoologică din Oklahoma. S-au născut gemeni de tigru de Sumatra, rasă pe cale de dispariţie critică

  • Puii gemeni de tigru de Sumatra nou-născuţi s-au născut la câteva minute distanţă unul de celălalt, pe 2 iulie, la grădina zoologică din Oklahoma.
  • Lola, tigroaica în vârstă de 11 ani, a dat naştere primului pui la ora 4:31 dimineaţa, iar cel de-al doilea la ora 4:49 dimineaţa.
488 afișări
Imaginea articolului Veste bună de la o grădină zoologică din Oklahoma. S-au născut gemeni de tigru de Sumatra, rasă pe cale de dispariţie critică

Sursa foto: Twitter

Într-un comunicat de presă de miercuri, grădina zoologică a declarat că Lola şi puii ei se simt bine şi au atins etape esenţiale, inclusiv alăptarea.

În câteva săptămâni, o echipă veterinară va examina puii pentru a-i cântări şi măsura, potrivit comunicatului. De asemenea, se va afla şi sexul puilor, potrivit CNN.

Lola s-a dovedit a fi o mamă extrem de atentă şi grijulie pentru aceste noi achiziţii din familia noastră de animale", a declarat Tyler Boyd, curatorul de carnivore de la grădina zoologică. El a precizat că, pe tot parcursul sarcinii, Lola a participat la sesiuni de monitorizare cu ultrasunete şi de antrenament şi le-a permis îngrijitorilor să fie pregătiţi pentru sosirea puilor.

Lola este o mamă cu experienţă, după ce a născut tripleţi chiar de ziua ei de naştere în 2017, potrivit grădinii zoologice. Câteva zile mai târziu, i s-a dat un al patrulea nou-născut de care să aibă grijă. Zoya, un tigru Amur, s-a născut la Grădina Zoologică din Philadelphia, dar mama ei nu a avut instinctul matern pentru a avea grijă de ea.
 
Acesta a fost primul caz documentat de creştere încrucişată a unor tigri dintr-o subspecie diferită în rândul grădinilor zoologice din cadrul Asociaţiei grădinilor zoologice şi a acvariilor (AZA), potrivit comunicatului de presă.
 
Lola şi cei trei fraţi ai săi s-au născut, de asemenea, la grădina zoologică din Oklahoma City, care participă la Planul de supravieţuire a speciilor de tigri de Sumatra al AZA. 
 
Lola şi puii ei vor rămâne departe de ochii publicului până când puii vor fi suficient de mari pentru a-şi face vaccinurile şi pentru a se descurca în habitatul lor în aer liber, a precizat grădina zoologică din Oklahoma City. Grădina zoologică invită publicul să urmărească progresul puilor pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici