Veste bună pentru iubitorii de birdwatching. Pelicanii s-au întors în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei

  • Sute de pelicani au fost văzuţi în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei.
  • Este vorba despre o rezervaţie administrată de compania Romsilva.
135 afișări
Imaginea articolului Veste bună pentru iubitorii de birdwatching. Pelicanii s-au întors în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei

Pelicanii s-au întors în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei

Pelicanii au fost văzuţi şi filmaţi într-o zonă în care se poate ajunge doar cu barca

„O veste bună pentru iubitorii de birdwatching şi natură! Pelicanii s-au întors în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, fiind surprinşi de rangerii parcului, într-un stol mare, pe lacul Popa”, au anunţat reprezentanţii Romsilva.

Potrivit specialiştilor, pelicanii sunt păsări migratoare, de talie mare, care sosesc în România în aprilie sau mai şi migrează spre ţările calde în septembrie sau octombrie. Foarte buni zburători şi înotători, pelicanii au un cioc lung, cu o pungă de culoarea galbenă cu nunaţe portocalii, care se poate dilata. Se hrănesc în special cu peşte.

Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, unul din cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, are o suprafaţă de peste 17.500 de hectare şi este situat în zona Dunării, în sud-estul României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici