Vezi aici care au fost cele mai populare filme în România, în 2009 - VIDEO

"Epoca de gheaţă: Apariţia dinozaurilor/ Ice Age: Dawn of the Dinosaurs" a fost cel mai popular film care a intrat în cinematografele româneşti, în 2009, cu 335.702 spectatori şi 6.849.382 de lei încasări, informează Agenţia Champions.

59 afișări
Imaginea articolului Vezi aici care au fost cele mai populare filme în România, în 2009 - VIDEO

"Epoca de gheaţă: Apariţia dinozaurilor", cel mai popular film, în România, în 2009

Datele furnizate de Agenţia Champions acoperă perioada 1 ianuarie - 18 decembrie 2009.

În "Epoca de gheaţă: Apariţia dinozaurilor", eroii de la minus zero grade din filmele de mare succes mondial "Epoca de gheaţă" şi "Epoca de gheaţă 2" revin într-o aventură incredibilă. Într-o misiune de salvare a nefericitului leneş Sid, gaşca se aventurează într-o lume subterană misterioasă, unde dă peste dinozauri, se luptă cu flora şi fauna, are crize de furie şi se întâlneşte cu o nevăstuică veselă, cu un ochi lipsă, pe nume Buck, ce vânează dinozauri. Filmul a avut premiera în România pe 3 iulie.

Pe locul al doilea, în topul premierelor româneşti din 2009 s-a clasat "2012", cu 277.668 de spectatori şi 4.607.509 de lei. Regizat de Roland Emmerich, cunoscut pentru "Ziua Independenţei" şi "The Day After Tomorrow - Unde vei fi poimâine?", filmul "2012" descrie sfârşitul lumii folosind efecte speciale spectaculoase şi a avut încasări de 225 de milioane de dolari în primul weekend în care a rulat în America de Nord. Pelicula "2012" a fost lansată în cinematografele româneşti pe 13 noiembrie.

Pe poziţia a treia în clasament s-a clasat "Saga Amurg: Lună Nouă/ The Twilight Saga: New Moon", cu încasări de 1.944. 250 de lei şi 123.353 de spectatori. În "Saga Amurg: Lună Nouă", cel de-al doilea film al celebrei serii, idila dintre un vampir şi o muritoare prinde un nou contur atunci când Bella Swan, interpretată de Kristen Stewart, se adânceşte în secretele lumii supranaturale - din care îşi doreşte atât de mult să facă parte - numai pentru a se regăsi într-un pericol cu mult mai mare decât înainte.

După petrecerea de majorat a Bellei, Edward Cullen (Robert Pattinson) şi familia sa părăsesc orasul Forks, în dorinţa de a o proteja pe Bella de pericolele iminente ale lumii vampirilor. Deprimată şi însingurată, ea parcurge cu greu ultimul an de liceu şi descoperă că, de fiecare dată când îşi riscă viaţa, imaginea lui Edward îi apare în minte. Dorinţa arzătoare de a fi împreună cu el o face să se expună unor pericole din ce în ce mai mari. Cu ajutorul prietenului său, Jacob (Taylor Lauthner), Bella restaurează o motocicletă veche pe care o va folosi în noile călătorii, iar inima ei îngheţată pare să se deschidă relaţiei cu Jacob - membru al misteriosului clan Quileute -, care are propriile secrete periculoase.

Dincolo de graniţele timpului şi ale lumii binecunoscute de fani, Bella şi Edward sunt capabili să îşi sacrifice viaţa pentru a-şi salva povestea de iubire. Un rol decisiv îl vor avea fiinţele supreme din clanul Volturi, cei care împart legea printre vampiri, conducătorii nemiloşi care nu se dau în lături de la nimic pentru a menţine secretă existenţa vampirilor.

Filmul adus în cinematografele româneşti de MediaPro Distribution a avut premiera autohtonă la sfârşitul lui noiembrie.

Pe poziţia a patra în clasament s-a situat "Destinaţie finală/The Final Destination", cu încasări de 2.408. 652 de lei şi 110.150 de spectatori. Filmul spune povestea lui Nick O'Bannon (Bobby Campo), care are o premoniţie îngrozitoare în legătură cu ceea ce ar fi trebuit să fie o zi de distracţie la curse, în care o succesiune ciudată de evenimente declanşează o avalanşă de accidente cu maşini zdrobite şi rămăşiţe de automobile ce zboară peste spectatori în tribune. Când îşi revine din groaznicul coşmar, Nick intră în panică şi o convinge pe iubita lui, Lori (Shantel VanSanten), şi pe prietenii lor, Janet (Haley Webb) şi Hunt (Nick Zano), să fugă. "Destinaţie finală" a avut premiera românească în a doua jumătate a lunii septembrie.

Pe locul cu numărul cinci s-a clasat "Vrei să te însori cu mine?/The Proposal", cu încasări de 1.786.460 de lei şi 105.274 de spectatori. Filmul "Vrei să te însori cu mine" spune povestea lui Margret (Sandra Bullock), unul dintre cei mai importanţi editori de carte din New York care are un program infernal şi îşi conduce subordonaţii cu o mână de fier. Însă lucrurile se schimbă când, chemată în biroul şefului mare, află că va fi repatriată în Canada, ţara sa natală. Pentru că nu vrea să plece şi este obişnuită să găsească soluţii rapide, Margret îi spune şefului că s-a logodit cu asistentul ei, Andrew (Ryan Reynolds), chiar când acesta intră pe uşă. Relaţia dintre cei doi n-a fost, de-a lungul anilor, una liniştită: Margret obişnuia să-şi chinuie asistentul cu sarcini grele. Luat prin surprindere, Andrew n-are încotro şi confirmă minciuna. Astfel, ca totul să pară real, cei doi se trezesc a fi un cuplu care pleacă în Alaska pentru a cunoaşte familia logodnicului. Iar Margret, care avea întotdeauna controlul, este prinsă în mijlocul unui şir de situaţii comice, în care se zbate ca peştele pe uscat. Pregătind o nuntă neaşteptată şi urmăriţi de un ofiţer al Biroului de Imigrare, Margaret şi Andrew acceptă, fără prea multă tragere de inimă, să respecte planul acestei minciuni, în ciuda consecinţelor lui.

Filmul "Îngeri şi demoni/ Angels & Demons" a avut încasări de 1.541.362 de lei şi 96.746 de spectatori şi s-a clasat pe locul al şaselea din box office-ului din 2009. Intrat în cinematografele româneşti pe 15 mai, "Îngeri şi demoni" marchează revenirea pe marile ecrane a expertului în simbolistică creştină Robert Langdon (Tom Hanks). Profesorul este chemat într-o instituţie de cercetare elveţiană pentru a descifra un semn de pe pieptul unui fizician ucis. Aici, cel mai respectat expert în simboluri antice din SUA descoperă indicii care îl tulbură: explicaţia care se conturează conduce către o veche organizaţie secretă, cunoscută sub numele de Illuminati şi considerată de toţi cunoscătorii drept cea mai teribilă grupare care a existat vreodată pe Pământ. Cercetarea pe care o desfăşoară îl aduce la Vatican, exact în momentul în care aici are loc întâlnirea pentru alegerea unui nou papă. Un asasin care lucrează pentru Illuminati a capturat patru cardinali, a căror soartă va fi decisă pe parcursul filmului. Indiciile identificate de Langdon în continuare, îl vor pune pe acesta pe urma unei conspiraţii internaţionale în care e adânc implicată şi Biserica catolică.

Pe poziţia a şaptea s-a clasat "Marea mahmureală/ The Hangover" cu 1.453.270 de lei şi 96.044 de spectatori. Intrată în cinamatografele româneşti pe 12 iunie, pelicula "Marea mahmureală" spune povestea lui Doug şi a prietenilor săi, care pleacă în Las Vegas la o petrecere a burlacilor. După un chef de pomină, tinerii descoperă un tigru în baie şi un copil în dulap, iar Doug este de negăsit. Astfel, petrecăreţii trebuie să refacă traseul din noaptea de pomină, pentru a-şi găsi prietenul.

Pe poziţia a opta în clasament se regăseşte cea mai nouă creaţie a lui Quentin Tarantino, "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Bastards", cu încasări de 1.637.286 de lei şi 94.487 de lei. "Ticăloşi fără glorie", cu o distribuţie de excepţie, care îi cuprinde pe Brad Pitt, Christoph Waltz, Diane Kruger şi Mélanie Laurent, este un nou regal cinematografic semnat de Tarantino - "părintele" "Pulp Fiction" şi "Kill Bill" - din care nu lipsesc violenţa, umorul negru şi acţiunea care depăşeşte orice logică. Cu acţiunea plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, filmul spune povestea unui grup de soldaţi evrei, "Ticăloşii", conduşi de Aldo Raine (Brad Pitt). Aceştia urmăresc să distrugă toţi şefii nazişti din lume, pentru ca astfel ei să se răzbune, iar războiul să se încheie. Cu ajutorul Shosannei Dreyfuss (Melanie Laurent), o frumoasă evreică, proprietara unui cinematograf şi doritoare de răzbunare, planul lor pare că prinde contur. Filmul a avut premiera în România pe 4 septembrie.

Pe locul al nouălea s-a clasat "O poveste de Crăciun/ A Christmas Carol 3D", cu încasări de 1.849.191 de lei şi 92.573 de lei. "O poveste de Crăciun" îl prezintă pe Jim Carrey într-o postură greu de recunoscut, actorul canadian interpretând rolul unui bătrân zgârcit şi acru. Filmul a avut premiera românească pe 6 noiembrie.

Clasamentul este încheiat de un film care îl are ca protagonist tot pe Jim Carrey, "Un cuvânt poate schimba totul/Yes Man". Pelicula, care a avut premiera românească pe 9 ianuarie, arată cum decizia unui bărbat de a spune "da" mai des îi schimbă acestuia viaţa radical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici