Vezi aici câştigătorii premiilor Sindicatului Actorilor Americani

Filmul "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds" de Quentin Tarantino a primit, sâmbătă, la Los Angeles, premiul pentru cea mai bună distribuţie din partea Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG).

23 afișări
Imaginea articolului Vezi aici câştigătorii premiilor Sindicatului Actorilor Americani

Christoph Waltz, B.J. Novak, Diane Kruger şi Eli Roth (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds", o comedie fantastică, violentă, a cărei acţiune se petrece în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost premiată graţie unei distribuţii internaţionale care i-a adus la un loc pe americanul Brad Pitt, actriţa germană Diana Kruger şi austriacul Christoph Waltz. Celelalte pelicule nominalizate la premiul pentru cea mai bună distribuţie au fost "Precious: Based On the Novel Push by Sapphire", "Nine", "An Education" şi "The Hurt Locker".

Filmul lui Tarantino câştigase deja o serie de premii din partea criticilor de specialitate, însă niciuna dintre distincţii nu este atât de prestigioasă precum cea decernată de SAG, organizaţie care include 120.000 de actori de film şi televiziune.

Mai mult decât Globurile de Aur, premiile SAG sunt considerate drept indicatori fiabili ai câştigătorilor premiilor Oscar, ce vor fi decernate pe 7 martie, la Hollywood. Motivul este unul simplu, membrii electori ai SAG sunt membri ai Academiei americane de film, care decide soarta premiilor Oscar.

Sandra Bullock, devenită celebră pentru roluri în comedii romantice, a triumfat la categoria "cea mai bună actriţă", graţie interpretării din drama "The Blind Side", în care joacă rolul unei femei albe care adoptă un tânăr de culoare, supraponderal, pe care îl ajută să devină un adevărat star al campionatului de fotbal american.

Jeff Bridges s-a impus la categoria "cel mai bun actor" pentru rolul cântăreţului de muzică country, falit şi alcoolic, din filmul "Crazy Heart".

Christoph Waltz a fost desemnat "cel mai bun actor în rol secundar", pentru rolul manipulatorului ofiţer nazist din "Ticăloşi fără glorie", iar Mo'Nique a triumfat la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", graţie rolului din drama "Precisous: Based on the Novel Push by Sapphire".

SAG a acordat o serie de premii şi pentru producţii de televiziune. Astfel, premiul pentru cea mai bună distribuţie a unui serial dramă a fost câştigat, pentru al doilea an consecutiv, de "Mad Men", în timp ce premiul pentru pentru cea mai bună distribuţie într-un serial de comedie a revenit producţiei "Glee".

Tina Fey şi Alec Baldwin au câştigat premiile pentru interpretare înt-un serial de comedie ("30 Rock"), iar Julianna Marguiles şi Michael C. Hall au câştigat premiile pentru interpretare într-un serial dramă, pentru prestaţiile din "The Good Wife", respectiv "Dexter".

Totodată, în cadrul galei de decernare a premiilor SAG, actriţa americană Betty White, starul serialului de televiziune "Golden Girls", a primit premiul pentru întreaga carieră.

Sezonul premiilor de la Hollywood continuă duminică, 24 ianuarie, când vor fi decernate premiile Sindicatului producătorilor americani (Producers Guild of America / PGA) şi pe 30 ianuarie, când vor fi decernate premiile oferite de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America / DGA). La rândul lor, scenariştii de la Hollywood vor fi premiaţi pe 20 februarie de Sindicatul scenariştilor americani (Writers Guild of America/ WGA).

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 2 februarie, iar ceremonia de decernare a acestor distincţii va avea loc pe 7 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici