VIDEO A fost descoperită „comoara pierdută” a lui Bob Marley

Mai multe înregistrări din concertele lui Bob Marley, datând din anii ʼ70, au fost descoperite în subsolul unui hotel londonez.

616 afișări
Imaginea articolului VIDEO A fost descoperită „comoara pierdută” a lui Bob Marley

VIDEO A fost descoperită „comoara pierdută” a lui Bob Marley (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Înregistrările provin din concertele pe care Bob Marley le-a susţinut, în anii ʼ 70, la Londra şi la Paris. Ele au fost făcute pe bandă magnetică şi, deşi se ştia de existenţa lor, erau considerate definitiv pierdute. Înregistrările au fost găsite cu prilejul curăţeniei generale, în nişte cutii depozitate în subsolul hotelului londonez Kensal Rise, unde cântăreţul şi echipa lui au fost cazaţi cu prilejul unui sejur londonez.

Din cele 13 benzi găsite, 10 au putut fi salvate şi remasterizate în format digital. Printre piesele readuse „la lumină” se numără şi o seamă de mari hituri ale lui Bob Marley: „No Woman No Cry”, „Exodus”, „Jammin” şi „I Shot the Sheriff”.

Operaţiunile de curăţare, restaurare şi remasterizare a materialului muzical au durat peste 12 luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici