VIDEO Cum se pregătesc urşii de hibernare? Imagini surprinse de specialiştii Romsilva în Braşov

  • O cameră montată în pădurile Parcului Naţional Piatra Craiului a filmat mai mulţi urşi care se pregătesc de hibernare.
  • Specialiştii susţin că în curând animalele nu vor mai fi văzute în imagini deoarece vor intra în bârlog.
1372 afișări

Filmările au fost realizate noaptea şi ziua de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva. După ce au analizat imaginile, specialiştii au tras concluzia că urşii se pregătesc de hibernare.

„Pregătiţi pentru somnul de iarnă? Aşa am zice, dacă privim imaginile cu aceşti urşi ”grăsuni” din pădurile Parcului Naţional Piatra Craiului”, au anunţat reprezentanţii Romsilva pe Facebook.

Potrivit specialiştilor, urşii acumulează vara şi toamna grăsimea necesară somnului de iarnă. Apoi, ei se retrag într-un bârlog, iar metabolismul fiind redus, grăsimea acumulată îi ajută să supravieţuiască.

Urşii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar şi de origine animală. În meniul urşilor sunt de la peşti şi mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări şi insecte.

În căutarea hranei, urşii fac deplasări lungi, folosindu-şi toate simţurile dezvoltate. Urşii detectează hrana de la câţiva kilometri distanţă, având fose nazale mari şi mii de receptori ai mirosului. Centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului.

Parcul National Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. Acesta are o suprafaţă de 14.800 de hectare în judeţele Braşov şi Argeş. 10.860 de hectare sunt păduri, peste 6.000 de hectare fiind protejate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici