VIDEO Echo, pasărea care imită perfect sunetele auzite. Plansul de bebeluş a surprins îngrijitorii de la Zoo

  • Echo, pasărea liră de la grădina zoologică Taronga din Sydney, a fost surprinsă imitând perfect un bebeluş care plânge.
  • Nu este clar cum a reuşit Echo să-şi perfecţioneze sunetele care ”zbârlesc părul”, deoarece grădina zoologică este în prezent închisă în contextul pandemiei.
8224 afișări
Imaginea articolului VIDEO Echo, pasărea care imită perfect sunetele auzite. Plansul de bebeluş a surprins îngrijitorii de la Zoo

Sursa foto: Twitter

De la claxoane auto, ciocane, până la drujbă, superba pasăre liră este renumită pentru capacitatea sa de a imita o mare varietate de sunete, potrivit The Guardian.

Leanne Golebiowski, supraveghetorul unităţii pentru păsări din Taronga, a declarat că Echo a început să încerce fragmente din plâns acum un an. „Pot doar să presupun că a învăţat de la oaspeţii noştri. (...) Dar acest lucru mă preocupă, deoarece am crezut că grădina zoologică este un loc potrivit pentru familii”, a spus Golebiowski.

„Există două alte sunete pe care le scoate în acest moment, pe care le-a învăţat recent. Unul este sunetul unei drujbe care este extrem de precis, iar al doilea este alarma noastră de incendiu. Imită chiar şi anunţul „Evacuaţi acum”.

„Trebuie să aibă o memorie incredibilă pentru a putea reproduce atât de multe sunete”, a spus dr. Alex Maisey de la Universitatea La Trob. „Au, de asemenea, propriile lor melodii care se potrivesc cu mişcările de dans”.

Maisey a spus că probabil Echo a ascultat mai mulţi bebeluşi plângând pentru a ajunge să-şi perfecţioneze sunetul. Deşi s-a documentat că păsările de curte imită alarmele de maşină şi drujba, Maisey spune că este neobişnuit ca păsările sălbatice să imite sunetele umane. „Fără îndoială, unele specii sălbatice au sunete umane în repertoriul lor, dar în general este foarte rar”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici