VIDEO Eurovision 2017: Reprezentanţii României în concursul muzical, Ilinca şi Alex Florea, au decolat spre Kiev

Ilinca Băcilă şi Alex Florea, câştigătorii Selecţiei Naţionale şi interpreţii piesei ”Yodel It!”, au plecat luni, 1 mai, spre Kiev, locul unde peste numai două săptămâni va avea loc finala Eurovision Song Contest 2017, aflat la cea de-a 62-a ediţie.

5355 afișări
Imaginea articolului VIDEO Eurovision 2017: Reprezentanţii României în concursul muzical, Ilinca şi Alex Florea, au decolat spre Kiev

VIDEO Eurovision 2017: Reprezentanţii României în concursul muzical, Ilinca şi Alex Florea, au decolat spre Kiev (Imagine: Facebook Eurovision Romania)

Cu emoţie, artiştii şi-au luat la revedere într-o conferinta organizată în incinta aeroportului Otopeni. Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la cea de a 62-a ediţie a concursului, alaturi de o parte din echipa Eurovision Romania, Mihai Alexandru, compozitorul melodiei ”Yodel It!”, presa, dar şi fanii, atât români, cât şi străini. Artiştii au făcut o mulţime de poze cu susţinătorii veniti sa-i conduca, au dat autografe si au oferit cadouri, iar Ilinca i-a încântat pe cei prezenţi cu câteva acorduri de yodel.

La evenimentul transmis de TVR 1, Iuliana Marciuc a mărturisit că speră ca artiştii să obţină un loc bun în clasamentul Eurovision 2017 după finala din 13 mai, anume un loc în "Top 5".

În ceea ce priveşte ecourile melodiei “Yodel It!” la nivel european, Iuliana Marciuc spune că: “A fost o bucurie să constat că Europa <yodeleşte>, iar ziariştii străini au fost extrem de receptivi la această piesă şi curioşi la interviuri. Se vede că fanii şi-au schimbat opţiunile şi topurile în urma turneului de promovare, iar lucrurile arată bine pentru noi. La toate acestea se mai adaugă optimismul cu care plecăm şi vrem să-i susţinem cu toate puterile pe aceşti copii, pentru că sunt la prima lor experienţă internaţională. Le ţinem pumnii şi dorim să venim cu rezultate cât mai frumoase de la Kiev”, a mai spus Iuliana Marciuc.

A doua zi dupa sosirea in Ucraina, românii intră în focuri şi vor susţine prima repetiţie pe scena din Kiev.

"Este o zi foarte importantă pentru noi, pe care o aşteptăm cu mare nerăbdare, pentru că este momentul în care vedem şi noi cum au gandit organizatorii show-ul şi, împreună cu echipa noastra de creatie, vom încerca să ajungem la un numitor comun", a spus şefa delegaţiei României.

“Experienţa Eurovision este, pentru noi, o poveste foarte frumoasă, care acum se află în pragul unui nou început. Debutul şi l-a făcut în ianuarie, la preselecţii, apoi la semifinala şi in finala care a desemnat prin votul publicului “Yodel It!” ca fiind melodia câştigătoare. Spun că este un nou început, pentru că plecam la Kiev sa reprezentam România. Sunt foarte încrezătoare, ştiu că în ceea ce ne priveşte am făcut tot posibilul să fim la înălţime”, a declarat Ilinca. “Urmează acum o perioadă solicitanta. Marti vom face prima repetiţie şi avem foarte mari emoţii. A doua repetiţie o vom avea pe data de 5 mai, iar în acest interval sper să primim din partea echipei producătoare tot sprijinul necesar pentru ca show-ul să fie aşa cum îl dorim noi”, a adaugat Alex Florea.

Reprezentanţii României vor cânta în a doua semifinală Eurovision, pe 11 mai. Marea finală a concursului este programată pe 13 mai.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanţii României vor concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 41 de ţări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici