VIDEO. Luna, aşa cum o văd doar astronauţii. Priveliştea pe care puţini oameni au ocazia să o admire

  • Te-ai întrebat vreodată cum arată luna din perspectiva astronauţilor de pe Apollo 13?
  • NASA a distribuit luni un videoclip cu rezoluţie 4k care le oferă răspunsul curioşilor.
  • Agenţia Spaţială a folosit imagini surprinse cu ajutorul Lunar Reconnaissance Orbiter, o navă spaţială robotizată.
3284 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Luna, aşa cum o văd doar astronauţii. Priveliştea pe care puţini oameni au ocazia să o admire

Sursa: Profimedia Images

NASA a transmis că astronauţii s-au aflat într-o zonă de întuneric pentru 8 minute, timp în care au parcurs distanţa către punctul din care suprafaţa Lunii devine vizibilă. Acest moment coincide cu cel în care videoclipul începe.
 
Imaginile te poartă într-o călătorie spaţială de un minut, atmosfera fiind amplificată de coloana sonoră aleasă. De asemenea, NASA dezvăluie traiectoria programată de astronauţi pentru a se întoarce acasă în siguranţă. Viteza filmării a fost ajustată astfel încât curioşii să nu se plictisească aşteptând schimbarea cadrelor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici