VIDEO Nou record Guinness. Cea mai mare căpşună din lume a fost descoperită într-o fermă din Israel

  • Fermierul israelian Chahi Ariel a cultivat cea mai mare căpşună din lume, potrivit Guinness World Records.
  • Căpşuna cântăreşte 289 de grame şi are o lungime de 18 centimetri şi o circumferinţă de 34 de centimetri, potrivit menţiunii din Guinness.
1891 afișări
Imaginea articolului VIDEO Nou record Guinness. Cea mai mare căpşună din lume a fost descoperită într-o fermă din Israel

Sursa foto: guinnessworldrecords.com

Cu o greutate de 289 de grame, căpşuna a fost de aproximativ cinci ori mai mare decât greutatea medie a unui fruct obişnuit din soiul local Ilan, a declarat Nir Dai, cercetător la Institutul Volcani din Israel, unde a fost dezvoltat soiul, potrivit CNN.

Ariel a rămas surprins când a văzut cât de mari creşteau fructele la ferma familiei sale, anul trecut. El a aşteptat confirmarea că este vorba despre un record, păstrând în acelaşi timp căpşuna uriaşă în congelator ca dovadă.
 
„Când am aflat, a fost un sentiment uimitor. Am sărit în maşină, am râs şi am cântat", a spus Ariel, afişând cu mândrie certificatul pe un laptop. „Aşteptam asta de mult timp".
 
Vremea neobişnuit de rece de la începutul anului 2021 a încetinit procesul de coacere a căpşunilor, permiţându-le să continue să ia în greutate, potrivit site-ului oficial Guinness World Records.
 
Recordul anterior a fost deţinut de un fermier japonez care a descoperit o căpşună de 250 de grame în recolta sa din 2015.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici