VIDEO: Pui de urs, împuşcat deşi nu deranjase pe nimeni. Ministerul Mediului nu i-a dat nicio şansă la viaţă

  • Un pui de urs, din Predeal, botezat Guleratul, a fost împuşcat cu acord de recoltare dat de Ministerul Mediului
  • Animalul se apropia de cabanele din zonă şi de turişti, dar, în doi ani de când a coborât din pădure, nu a fost niciodată agresiv
  • Ursul era şchiop şi mânca din recipientele pentru câini, spun locuitorii
  • Animalele sălbatice obişnuite cu oamenii au comportament deviant, spun vânătorii, şi pot ataca oricând
2455 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Pui de urs, împuşcat deşi nu deranjase pe nimeni. Ministerul Mediului nu i-a dat nicio şansă la viaţă

Sursa FOTO: Facebook Silvia Munteanu

Puiul de urs a rămas de mic fără mamă şi şi-a facut veacul prin Predeal. S-a hrănit cu mâncarea găsită la gunoaie, dată de turişti sau cu hrană pentru câini. Animalul era obişnuit cu oamenii, însă autorităţile anunţate de turişti de prezenţa ursului, în localitate, au decis că trebuie împuşcat.

Iubitorii de animale spun că această decizie trebuia luată în calcul doar ca ultimă soluţie. Animalul ar fi trebuit microcipat, relocat şi urmărit. Dacă s-ar fi întors printre oameni, autorităţile aveau posibilitatea să ceara Rezervaţiei de urşi din Zărneşti să îl ducă în ţarcul cu piscină şi copaci. Martorii spun că vânătorii l-au aşteptat pe Guleratul şi când şi-a făcut apariţia au încercat să îl fugărească spre pădure, iar puiul de urs s-a ascuns după o grămadă de lemne.

L-au împuşcat fără să îi ofere nicio altă şansă la viaţă, iar asta a creat nemulţumire în rândul celor care l-au îndrăgit şi l-au vazut că nu s-a putut apăra. Vânătorii susţin că un urs obişnuit cu oamenii nu mai poate supravieţui în sălbăticie şi mereu se va întoarce în localităţi, în căutare de hrană.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici