VIDEO | Sfârşit tragic. Un elefant a murit de epuizare după ce transportase turişti în Sri Lanka

Un elefant a murit din cauza epuizării în Sri Lanka, după ce a fost obligat să transporte turişti în safari pe o căldură sufocantă.

785 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Sfârşit tragic. Un elefant a murit de epuizare după ce transportase turişti în Sri Lanka

Animalul pe nume Kanakota, 18 ani, a decedat pe 16 octombrie, după ce cărase deja în ziua respectivă trei grupuri de turişti, scrie Daily Mail.

Elefantul ar fi fost lovit, pentru a fi disciplinat, cu un instrument metalic, format dintr-o tijă, cu un vârf ascuţit.

Turiştii au fost transportaţi la vechea fortăreaţă Sigiriya într-o călătorie care poate dura şi până la o oră. Pe lângă transportul excursioniştilor, Kanakota ar fi luat parte şi la o paradă cu o zi în urmă. La astfel de parade, animalele poartă costume extrem de grele, totul având loc pe drumuri aglomerate, ceea ce pune o presiune mult mai mare pe picioarele şi coloana vertebrală a elefanţilor.

World Animal Protection, o organizaţie pentru drepturile animalelor, susţine că circa 3.000 de elefanţi sunt folosiţi pentru divertisment în Asia, 77% dintre ei fiind trataţi cu cruzime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici