VIDEO „The Salesman” de Asghar Farhadi,premiul pentru cel mai bun film străin la Gala Oscar 2017

„The Salesman”,de Asghar Farhadi a obţinut duminică seară,premiul Oscar pentru cel mai bun film străin,în cadrul celei de-a 89-a ediţii a galei Academiei Americane de Film.Regizorul a refuzat să vină la ceremonie,după ordinul anti-imigraţie al lui Donald Trump,însă a trimis o scrisoare de mulţumire.

233 afișări
Imaginea articolului VIDEO „The Salesman” de Asghar Farhadi,premiul pentru cel mai bun film străin la Gala Oscar 2017

„The Salesman” de Asghar Farhadi,premiul pentru cel mai bun film străin la Gala Oscar 2017 (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Regizorul iranian Asghar Farhadi a afirmat înainte de gala de film că nu va lua parte la gala de acordare a premiilor Oscar după ordinul anti-imigraţie semnat de Donald Trump.

De asemenea, Farhadi a mai afirmat în trecut că ordinul de restricţie a călătoriilor care a fost semnat de Trump i se pare "nedrept."

Actriţele Charlize Theron şi Shirley Maclane au prezentat cel mai bun film străin, în selecţie intrând peste 80 de filme străine, dintre care au fost nominalizate cinci.

„Cu mare onoare primesc acest premiu valoros pentru a 2-a oară. Am ales să procedez astfel alăturându-mă cauzei celor care susţin că imigranţii din cele 16 ţări ar trebui să fie primiţi în SUA.”, a transmis regizorul Farhadi într-o scrisoare de muţumire.

La această categorie au mai fost nominalizate producţiile "Toni Erdmann" (Germania), "A Man Called Ove" (Suedia), "Land of Mine" (Danemarca) şi "Tanna" (Australia).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici