VIDEO. Un hacker vorbeşte cu o fetiţă de 8 ani după ce a preluat controlul asupra camerei video dintr-o casă

Un hacker a accesat camera de supraveghere Ring din casa unei familii din Mississippi şi a folosit difuzorul acesteia pentru a hărţui fiica de 8 ani a cuplului. I-a spus că e Moş Crăciun şi i-a cerut să devasteze camera, a relatat CNN.

9954 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Un hacker vorbeşte cu o fetiţă de 8 ani după ce a preluat controlul asupra camerei video dintr-o casă

Sursa: Twitter

Incidentul se numără printre cazurile din ce în ce mai numeroase în care persoane străine se infiltrează în sistemele de securitate şi supraveghere fără ca proprietarii să prindă de veste.

Mama fetiţei, asistenta medicală Ashley LeMay, a povestit pentru CNN că a instalat camera în dormitorul fiicei sale pentru a o supraveghe în timp ce lucrează în tura de noapte. „M-am documentat foarte mult înainte de a alege modelul acesta. Chiar mă simţeam în siguranţă”, a spus ea.

Intrusul a pătruns în sistem la doar patru zile după ce familia instalase dispozitivul. Momentul în care acesta vorbeşte cu Alyssa, în vârstă de 8 ani, a rămas în memoria camerei de supraveghere. „Cine e acolo?” a întrebat ea. „Sunt prietenul tău cel mai bun, Moşul”, a replicat vocea. Hackerul a continuat să îi vorbească fetei, încurajând-o să distrugă încăperea.

Copilul s-a speriat şi a început să îşi strige mama. „Când am văzut totul şi mi-a stat inima...” a mărturisit aceasta.

Oficialii Ring au declarat că intrusul nu a profitat de vreo slăbiciune a sistemului lor, ci de parolele slabe alese de utilizatori. Aceştia le recomandă clienţilor să acorde mai multă atenţie datelor pe care le introduc în baza de date.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici