VIDEO Un tânăr de 22 de ani a primit în contul bancar, din greşeală, 2 milioane de dolari. Pe ce a cheltuit acesta banii

Luke Brett Moore, un tânăr australian, s-a trezit în cont cu 2 milioane de dolari. Banca St George îi dăduse greşit credit nelimitat. Avea 22 de ani şi era şomer. Întâi a luat 5000 dolari. I s-au dat. Apoi, 50.000. Şoc după şoc, la 22 de ani, nu şi-a pus întrebări, a cheltuit banii până la capăt.

12318 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un tânăr de 22 de ani a primit în contul bancar, din greşeală, 2 milioane de dolari. Pe ce a cheltuit acesta banii

VIDEO Un tânăr de 22 de ani a primit, din greşeală, 2 milioane de dolari. Pe ce a cheltuit acesta banii (Imagine: Facebook)

Luke Brett Moore fusese dat afară din slujbă. Verificându-şi contul, a descoperit că banca i-a acordat un credit nelimitat. Luke a început să cheltuiască fără limite.

Şi-a luat un Alfa Romeo 156, apoi un Hyundai Veloster cu acoperiş transparent. O nebunie. A urmat un Maserati de 36.000 de dolari.

A rupt-o cu prietena sa, prietenii îl sfătuiau să nu pună întrebări. Ce cerea băncii, îi dădea. De altfel, la 22 de ani nu se prea pun întrebări.

Banca îi acorda tot mai mare credit. Zilele treceau în petreceri. Femei, alcool, cocaină şi tot ceea ce viaţa părea să-i interzică pe veci. Casa lui era precum peştera lui Aladdin. Între iulie 2010 şi august 2012 a retras de 50 de ori bani, în total 1.988.535 dolari şi 25 cenţi.

Până la urmă, banca i-a bătut în uşă. Presa a făcut iureş. A devenit vinovat de fraudă în Sydney. Sentinţa? Patru ani şi jumătate de privare de libertate. S-a apărat singur şi a reuşit să scape de viaţa de penitenciar.

Mai mult, acum s-a înscris la Drept. În doi ani, când termină, are de gând să se facă avocat. Avocat al celor din penitenciar acuzaţi de astfel de crime.


 

Întreaga poveste o puteţi citi aici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici