Videoclipul "Thriller", al lui Michael Jackson, va deveni musical (Video)

Videoclipul "Thriller", al lui Michael Jackson, va sta la baza unui musical, celebrul cântăreţ urmând să se implice în producţia spectacolului.

46 afișări
Imaginea articolului Videoclipul "Thriller", al lui Michael Jackson, va deveni musical (Video)

Videoclipul "Thriller", al lui Michael Jackson, va deveni musical

"Thriller", lansat de Michael Jackson în 1982, reprezintă cel mai bine vândut album din toate timpurile, iar producătorii muzicali intenţionează să recreeze această poveste pe scena de teatru, după ce a fost iniţial spusă sub forma unui videoclip horror de 14 minute.

În acest videoclip, doi tineri se află la prima lor întâlnire, iar băiatul, interpretat de Jackson în videoclip, se transformă în vârcolac.

"Acest musical va fi singura versiune «Thriller» autorizată de Michael Jackson, iar artistul va fi implicat în toate aspectele procesului creativ", au declarat reprezentanţii Nederland Organization, care au achiziţionat drepturile legale pentru producerea spectacolului.

"Thriller The Musical" va include cântece de pe albumele "Thriller" (1982) şi "Off The Wall" (1979).

Videoclipul iniţial "Thriller", în care pot fi văzuţi vârcolaci care dansează, dar şi starul filmelor horror Vincent Price, a fost difuzat pentru prima oară în 1983 şi a devenit o piesă de referinţă pentru istoria postului MTV. El a fost filmat de regizorul John Landis, care a declarat că a costat 500.000 de dolari, o sumă de 10 ori mai mare decât costurile de producţie ale unui videoclip din acea epocă.

Jackson, în vârstă de 50 de ani, care este unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de discuri din toate timpurile, şi-a început cariera muzicală împreună cu fraţii săi, în trupa Jackson 5, promovată de celebra casă de discuri Motown, după care s-a lansat într-o strălucită carieră solo.

Cariera celebrului cântăreţ a fost afectată, după 1990, de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric. Jackson a fost anchetat şi achitat de un tribunal american, după ce a fost acuzat de pedofilie, în 2005.

Presa internaţională a declarat în repetate ocazii că Jackson s-a confruntat cu probleme financiare în ultimii ani, după ce starul muzicii pop a fost pe punctul de a-şi vinde celebra fermă Neverland la licitaţie, în mai 2008. Câteva luni mai târziu, în noiembrie, el a predat titlul de proprietate asupra fermei Neverland unei companii înfiinţate de el însuşi şi de firma care deţine o ipotecă de 24 de milioane de dolari asupra reşedinţei.

Albumul "Thriller" a câştigat opt premii Grammy. Şapte dintre aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului. Jackson nu a mai lansat nicio piesă nouă din 2001.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici