WhatsApp este cea mai populară aplicaţie de mesagerie instant pentru Android, la nivel global

Potrivit unui studiu ce a vizat utilizatorii de Android din 187 ţări, WhatsApp este cea mai populară aplicaţie de mesagerie instant din lume, preferată de 55.6% dintre cei chestionaţi.

1642 afișări
Imaginea articolului WhatsApp este cea mai populară aplicaţie de mesagerie instant pentru Android, la nivel global

WhatsApp este cea mai populară aplicaţie de mesagerie instant pentru Android, la nivel global (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Totuşi, printre cele 109 ţări unde WhatsApp este favorit nu se numără şi România, posesorii de telefoane şi tablete cu Android din ţara noastră preferând în schimb Facebook Messenger, relatează Go4it.

De aceeaşi părere mai sunt şi utilizatorii din Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Estonia, Norvegia şi Portugalia. Din afara Europei, mai preferă Facebook Messenger utilizatorii din Statele Unite şi Canada, Australia şi Noua Zeelandă, Madagascar şi unele ţări africane.

WhatsApp este însă lider de necontestat în America de Sud, majoritatea ţărilor africane, Rusia, Kazahstan, India, Pakistan, Turcia, Arabia Saudită, respectiv unele ţări europene ca Spania, Italia, Germania, Merea Britanie, Finlanda, Austria, Scoţia şi Turcia.

Deloc surprinzător, în China este folosit serviciul WeChat, satelit reţelei de socializare Weibo şi supus cenzurii exercitată discreţionar de autorităţile locale.

Popular mai ales în Europa de Est, Viber este programul de mesagerie preferat în Republica Moldova, Belarus şi Ucraina, unde este prezent pe 65% dintre telefoanele cu sistem Android.

Rămas favorit doar într-o singură ţară, clientul de mesagerie BBM oferit de BlackBerry este folosit în Indonezia de 87.5% dintre utilizatorii de Android. La capitolul diverse merită menţionat Line - folosit în Japonia şi Tailanda, Telegram - folosit mai ales în Iran şi KakaoTalk - folosit în Coreea de Sud.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici