WikiLeaks: Ce făcea Sarkozy la întâlnirea cu ambasadorul SUA, în 2006

O notă diplomatică datând din 2006 descrie modul în care Nicolas Sarkozy, la acea vreme ministru de Interne al Franţei, încerca să prindă câinele şi iepurele aduşi de fiul său în birou în timpul întâlnirii cu ambasadorul SUA, informează ziarul The Guardian, citând documente dezvăluite de WikiLeaks.

14 afișări
Imaginea articolului WikiLeaks: Ce făcea Sarkozy la întâlnirea cu ambasadorul SUA, în 2006

WikiLeaks: Ce făcea Sarkozy la întâlnirea cu ambasadorul SUA, în 2006 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul este descris într-o notă "confidenţială" trimisă de ambasada SUA din Paris pe 6 septembrie 2006.

Nicolas Sarkozy, care la acea vreme era ministru de Interne, îl invitase pe ambasadorul SUA Craig Stapleton la biroul său din Paris, situat în aceeaşi clădire cu locuinţa politicianului francez.

La un moment dat, Sarkozy l-a chemat din curte pe fiul său Louis, care atunci avea nouă ani, pentru a-l prezenta ambasadorului american. Louis a venit în biroul lui Sarkozy cu "un căţel şi un iepure".

Când a fost momentul să dea mâna cu ambasadorul SUA, Louis a dat drumul iepuraşului pe care îl ţinea în braţe, iar câinele a început să alerge iepurele prin biroul lui Sarkozy. Fostul ambasador american a descris incidentul în nota diplomatică din septembrie 2006.

"Câinele a început să alerge iepurele prin biroul lui Sarkozy. A urmat scena de neuitat în care Sarkozy, aplecat, alerga după câine prin holul biroului său în timp ce câinele alerga după iepure, iar Louis nu se putea opri din râs", povesteşte fostul ambasador american Craig Stapleton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici