William şi Kate au decis să nu cunoască sexul bebeluşului lor înainte de naştere

Palatul Buckingham a comunicat miercuri o serie de informaţii despre naşterea "bebeluşului regal" al cuplului William-Kate, care va veni pe lume la jumătatea lunii iulie, la Londra, fără a dezvălui însă detaliul cel mai aşteptat, sexul copilului, pe care nici părinţii săi nu îl cunosc.

520 afișări
Imaginea articolului William şi Kate au decis să nu cunoască sexul bebeluşului lor înainte de naştere

Ducesa şi ducele de Cambridge (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De multe luni, speculaţiile abundă în Marea Britanie despre sexul viitorului moştenitor al tronului britanic, relatează AFP. Un presupus "lapsus" al ducesei de Cambridge a lăsat să se înţeleagă că soţia prinţului William ar aştepta o fetiţă. O lună mai târziu însă, cuplul princiar a fost văzut cumpărând un cărucior albastru, fapt care a determinat tabloidele britanice să afirme că bebeluşul va fi un băieţel.

Aceste lucruri nu contează. Suspansul va fi prelungit până la sfârşit. "Ducele şi ducesa de Cambridge (titlul oficial al prinţului William şi al ducesei Catherine) nu cunosc sexul bebeluşului lor şi au decis să nu îl cunoască până la naştere", au declarat surse din Palatul Buckingham.

Indiferent dacă va fi fetiţă sau băieţel, bebeluşul va ajunge pe tronul britanic şi va domni într-o bună zi în Marea Britanie şi în 15 alte state din Commonwealth, inclusiv Canada şi Australia. Bebeluşul va deveni al treilea în ordinea de succesiune la tron, după bunicul său, prinţul Charles, şi tatăl său, prinţul William.

Kate, în vârstă de 31 de ani, urmează să nască la jumătatea lunii iulie, în aripa privată Lindo a spitalului St. Mary, aceeaşi clinică în care şi prinţesa Diana i-a născut pe cei doi fii ai ei, William, în 1982, şi Harry, în 1984.

La secţia de obstetrică a spitalului St. Mary, deschis în urmă cu 60 de ani şi total renovat anul trecut, ducesa Kate va fi asistată de cei mai buni specialişti, inclusiv de ginecologul reginei, Alan Farthing.

Detaliile dezvăluite miercuri de Palatul Buckingham demonstrează încă o dată dorinţa viitorilor părinţi de a continua să insufle o notă de modernitate monarhiei britanice. Kate a optat pentru o naştere pe cale naturală, spre deosebire de numeroase celebrităţi care preferă să nască prin cezariană. Ducesa va fi sprijinită de soţul ei, care a decis să asiste la naştere, aşa cum a făcut şi prinţul Charles în 1982.

Prinţul William, pilot de elicopter, a decis să îşi ia un concediu de paternitate de două săptămâni, pentru a o ajuta pe soţia sa după naştere, în conformitate cu legislaţia britanică. În schimb, nu se ştie deocamdată când îşi va relua Kate angajamentele oficiale.

Aşa cum o cere tradiţia, anunţul naşterii bebeluşului cuplului princiar va genera o scenă demnă de o piesă de teatru: un document oficial care anunţă fericitul eveniment şi indică sexul bebeluşului va trona pe un panou în curtea Palatului Buckingham, amplasat în locul unde are loc celebra schimbare a gărzilor palatului. Documentul va fi transportat sub escorta poliţiei de la spital la palat şi va fi afişat abia după ce regina Elizabeth a II-a, străbunica bebeluşului, va fi informată de naşterea copilului.

După ce vor părăsi spitalul, părinţii şi bebeluşul ar putea petrece câteva săptămâni în somptuoasa reşedinţă regală Sandringham din Norfolk. Presa evocase anterior posibilitatea ca ducesa Catherine să meargă să se odihnească, alături de bebeluş, la părinţii ei, în comitatul Berkshire.

Anticipând un interes mediatic aproape fără precedent, Palatul Buckingham a cerut jurnaliştilor să dea dovadă de reţinere, reamintindu-le de sinuciderea unei infirmiere în timpul spitalizării ducesei Catherine, în decembrie, la începutul sarcinii, din cauza unor greţuri severe. Jacintha Saldanha s-a sinucis după ce a fost victima unei farse telefonice organizate de un post de radio din Australia.

"Din cauza evenimentelor petrecute la spitalul King Edward al VII-lea, care sunt încă foarte prezente în memorie, sperăm că (...) activitatea normală a spitalului nu va fi deranjată de presa presei", a declarat un purtător de cuvânt al palatului.

Chiar dacă naşterea copilului lor reprezintă "un eveniment personal şi privat pentru duce şi ducesă, ei recunosc, evident, că acesta va fi şi un moment de sărbătoare". "Însă cerem pur şi simplu tuturor membrilor din mass-media să adopte un grad corespunzător de sensibilitate, de demnitate", a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Ducesa Catherine a avut cea din urmă apariţie în public înainte de naştere sâmbătă, cu ocazia aniversării oficiale a reginei, la Londra, unde a părut zâmbitoare şi vizibil relaxată, dar şi mândră de sarcina ei. De atunci, soţia prinţului William se odihneşte într-o reşedinţă privată, departe de privirile curioşilor.

Prinţul William şi Catherine Middleton s-au căsătorit în aprilie 2011, primind cu acea ocazie titlurile oficiale de duce şi ducesă de Cambridge. Cei doi au anunţat că aşteaptă un copil în decembrie 2012.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, casele de pariuri din Marea Britanie înregistrează numeroase cereri din peste 100 de ţări în privinţa pariurilor organizate în legătură cu numele bebeluşului. Alexandra este de departe marele favorit, urmat de Diana şi Elizabeth.

Alexandra este un prenume care are tradiţie în monarhia britanică. Prinţesa Alexandra, în vârstă de 76 de ani, este verişoara reginei Elizabeth a II-a, iar Edward al VII-lea, fiul reginei Elizabeth I, s-a căsătorit cu prinţesa Alexandra a Danemarcei, în 1863.

Prenumele masculin considerat favorit la casele de pariuri este George, iar data favorită la care va naşte ducesa de Cambridge este 17 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici