Woody Allen se gândeşte să revină pe scenă ca actor de stand-up comedy

Regizorul american Woody Allen se gândeşte să revină la cariera sa de actor de stand-up comedy, după mai bine de patru decenii pe care le-a petrecut departe de scenă.

97 afișări
Imaginea articolului Woody Allen se gândeşte să revină pe scenă ca actor de stand-up comedy

Woody Allen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizorul, care şi-a început cariera ca scriitor de comedie în anul 1950, a început să fie nostalgic după perioada în care era actor de comedie, mai ales după ce a urmărit reprezentaţia unei alte vedete de profil, Mort Sahl, informează contactmusic.com.

"Mort Sahl este persoana care m-a inspirat să urc pe scenă pentru prima dată în viaţa mea şi când l-am văzut serile trecute, am avut sentimentul că o pot face şi eu", a declarat regizorul pentru Variety.

"Este la fel de bun precum mi-l aminteam. Şi m-am gândit că ar fi frumos să mă urc din nou pe scenă şi să fac iarăşi stand - up comedy", a menţionat cineastul.

Woody Allen, în vârstă de 77 de ani, a început să se uite prin vechile sale notiţe din show-urile de stand-up comedy, sperând că acest lucru îl va ajuta să deprindă o nouă rutină, dar a spus că este o sarcină destul de grea.

El a precizat că "este foarte mult de muncă". "Trebuie să pui în scenă un show în care lumea să râdă timp de o oră. Într-un scenariu de film poţi avea râsete ici-colo (...) e bine. Pe scenă, tu trebuie să creezi o atmosferă amuzantă, pe toată durata show-ului", a mai apreciat Woody Allen.

Woody Allen, născut la New York, este unul dintre cei mai importanţi regizori de film, scenarişti şi actori americani. Allen scrie scenariile, regizează şi joacă în majoritatea filmelor sale. Sursele sale de inspiraţie sunt literatura, sexualitatea, filosofia, psihologia, identitatea evreiască, cinematografia europeană şi oraşul New York, unde s-a născut şi a locuit dintotdeauna. De la "Take the Money and Run", în 1969, Allen a realizat, în medie, un film pe an. Printre acestea s-au numărat filme devenite clasice precum "Annie Hall", "Manhattan" şi "Zelig", dar şi producţii mai puţin pretenţioase precum "Vicky Cristina Barcelona".

Cineastul american a fost recompensat în 2012 cu premiul Oscar la categoria cel mai bun scenariu original pentru filmul "Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici