Woody Allen va realiza următorul lui film în Paris

Celebrul regizor american Woody Allen, al cărui cel mai recent film, "Vicky Cristina Barcelona", este nominalizat la Oscar, va filma următorul lui lungmetraj cel mai probabil în Paris, anul viitor, a declarat ministrul Culturii din Franţa.

8 afișări
Imaginea articolului Woody Allen va realiza următorul lui film în Paris

Woody Allen va realiza următorul lui film în Paris

"Filmările vor avea loc cel mai probabil la Paris, în toamna lui 2010", a declarat Christine Albanel, ministrul francez al Culturii.

Allen, în vârstă de 73 de ani, i-a declarat lui Albanel, în decembrie anul trecut, că speră să filmeze următorul său proiect cinematografic la Paris, după ce renunţase în trecut la acest plan din motive financiare.

"Am un scenariu scris deja pentru Paris. Voiam să-l filmez acum câţiva ani, dar când am ajuns aici şi am început organizarea, filmul a devenit atât de scump încât n-am mai putut să îl fac", a declarat Woody  Allen.

"Acum, pentru că există o nouă politică fiscală în Franţa, ne vom întoarce şi vom încerca să vedem dacă va fi posibil să filmăm din nou", a declarat cunoscutul regizor american, referindu-se la o propunere legislativă care le va permite cineaştilor să îşi reducă cheltuielilecu până la patru milioane de euro.

Trei dintre cele mai recente filme realizate de Allen, "Vicky Cristina Barcelona", "Scoop" şi "Match Point", au fost filmate în Europa, după ce şi-a petrecut viaţa filmând la New York.

"În ultimii ani, studiourile (din Statele Unite n.r.) au început să-mi spună: Nu vrem să fim doar bancheri, să-ţi dăm banii într-un plic în schimbul filmului, vrem să ştim despre ce vorbeşte filmul şi cine va face parte din distribuţie", spunea cu regret Allen, în urmă cu un an, pentru a explica alegerea locaţiilor de filmare din Europa, unde producătorilor "puţin le pasă despre ce vorbeşte filmul sau de cine joacă în el".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici