Workshop de scenaristică, cu profesorul Roger Hyams, organizat de regizorul Cristina Jacob

Regizorul Cristina Jacob organizează Script Writers Seminar, un workshop de perfecţionare a scenariilor de film, sub îndrumarea profesorului Roger Hyams de la London Film School, în perioada 8 - 10 noiembrie, la Hotel Susai din Predeal, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

1570 afișări
Imaginea articolului Workshop de scenaristică, cu profesorul Roger Hyams, organizat de regizorul Cristina Jacob

Workshop de scenaristică, cu profesorul Roger Hyams, organizat de regizorul Cristina Jacob

După regizarea filmului "Oh, Ramona", care a adus 260.531 de spectatori la cinema, Cristina Jacob îşi îndreaptă atenţia către formarea şi descoperirea altor talente cu care va colabora la viitoarele ei proiecte cinematografice.

Dacă, în iunie anul acesta, a organizat un workshop de actorie, acum, regizorul Cristina Jacob a pus la cale un workshop de scenaristică, curs organizat prin Asociaţia Scenariştilor Români (ASCER).

Despre noul workshop organizat în limba engleză, Cristina Jacob spune: "Este un curs pentru profesionişti. Pentru cei care au deja cel puţin un scenariu scris. Vreau să cunosc scenarişti buni despre care n-am auzit sau cu care n-am apucat încă să lucrez. Sunt interesată de poveştile lor în eventualitatea unor noi producţii".

Astfel, în weekendul din 8 - 10 noiembrie, la Hotel Susai din Predeal, are loc Script Writers Seminar, sub îndrumarea profesorului Roger Hyams de la London Film School.

Roger Hyams are o experienţă de peste 25 de ani în scrierea scenariilor, cu un portofoliu complex, ce cuprinde materiale de succes pentru BBC, Amber Films, cursuri predate la London Film School şi multe altele.

Subiectele discutate în timpul workshop-ului sunt:

Poveste - cum să creezi o poveste puternică şi cum să creezi un scenariu care să atragă atenţia - idei, teme şi concept;
Personaje - cum să creezi personaje, cum să le conturezi personalitatea, atât pentru eroi, cât şi pentru antagonişti;
Dialog - ce funcţionează în filme şi ce nu.

Înscrierile se fac la adresa inscrieri@asociatiascenaristilor.ro până pe 28 octombrie, printr-un sinopsis sau un treatment la scenariul deja scris, în format PDF, atât în limba română, cât şi în engleză, maximum 4 pagini.

Preţul cursului, pentru care sunt disponibile zece locuri, este de 500 de lei, iar organizatorii oferă gratuit cazarea, urmând ca participanţii să îşi achite transportul şi mâncarea la locaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici