"Wreck-It Ralph", cel mai bun film de animaţie la Annie Awards 2013. Lista câştigătorilor

"Wreck-It Ralph" a fost desemnat cel mai bun film de animaţie la gala Annie Awards, distincţii care recompensează cele mai bune producţii animate de cinema şi televiziune şi care indică, de obicei, câştigătorul premiului OSCAR pentru animaţie.

286 afișări
Imaginea articolului "Wreck-It Ralph", cel mai bun film de animaţie la Annie Awards 2013. Lista câştigătorilor

"Wreck-It Ralph", cel mai bun film de animaţie la Annie Awards 2013. Lista câştigătorilor

Nominalizată la 10 categorii, producţia Disney a fost recompensată cu cinci premii la cea de-a 40-a gală Annie Awards, care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles. Astfel, în afară de premiul pentru cel mai bun film de animaţie, "Wreck-It Ralph" a primit trofeele pentru cea mai bună muzică, cel mai bun scenariu, cea mai bună voce de actor (Alan Tudyk) şi cea mai bună regie (Rich Moore), informează variety.com.

De altfel, compania Disney a plecat acasă cu 10 trofee Annie, în timp ce DreamWorks Animation a obţinut şase, cele mai multe pentru producţia TV "Dragons: Riders of Berk", Nickelodeon - 3, iar Laika/Focus Features şi Pixar - câte două.

2012 a fost un an foarte bun pentru filmele de animaţie, dintre care 21 au fost reţinute pe lista de pelicule eligibile pentru Oscar, propuse membrilor Academiei de film americane, care au nominalizat apoi pentru gala din 24 februarie "Brave" (Pixar), "Frankenweenie" (Disney), "Wreck-It Ralph" (Disney), "ParaNorman" (Focus Features) şi "The Pirates! Band of Misfits" (Aardman).

Câştigătorul de la Annie Awards nu este întotdeauna recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie. Cele două jurii au ales acelaşi învingător din 2001 până în 2006, când "Happy Feet" a câştigat premiul Oscar, după ce "Cars" se impusese la Annie Awards. De atunci însă, pelicula care a triumfat la Annie Awards a câştigat de obicei şi premiul Oscar, la fel ca în 2012, când ambele trofee au fost câştigate de animaţia "Rango".

În schimb, în 2011, premiul Annie a revenit peliculei "Cum să îţi dresezi dragonul", în timp ce premiul Oscar a fost câştigat de "Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3".

La gala Annie de sâmbătă seară, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj animat i-a revenit peliculei "Paperman", de John Kahrs, în timp ce producţia Disney-Marvel "The Avengers" a plecat acasă cu premiul pentru efecte de animaţie într-un lungmetraj live-action, iar tigrul din filmul "Life of Pi", de Ang Lee, a primit premiul pentru cel mai bun personaj animat într-o producţie live-action (cu actori reali).

Travis Knight a primit premiul pentru cea mai bună animaţie de personaje, pentru "ParaNorman", iar Heidi Smith a fost premiată pentru cel mai bun design de personaje.

În categoria producţiilor de televiziune, "Dragons: Riders of Berk" - care fusese nominalizată la zece categorii - a obţinut premiile Annie pentru cel mai bun program pentru copii, pentru regie (John Eng), pentru muzică şi storyboarding.

"Robot Chicken" a primit premiul pentru cel mai bun program TV cu audienţă generală, episodul "A Tooth on the Looth" din "Bubble Guppies" a câştigat premiul pentru cel mai bun program pentru preşcolari, iar premiul pentru cel mai bun joc video a fost acordat producţiei Sony "Journey".

Trey Parker, unul dintre creatorii serialului "South Park", a primit un premiu Annie pentru scenariu, pentru episodul "Jewpacabra".

La gala de sâmbătă au mai fost acordate câteva premii speciale. Astfel, cineaştii Oscar Grillo, Terry Gilliam şi Mark Henn au fost recompensaţi cu Winsor McCay Award, un trofeu care le-a fost acordat pentru întreaga carieră. Howard Green a primit June Foray Award pentru contribuţia deosebită adusă industriei cinematografice de animaţie, iar Ub Iwerks Award - un premiu pentru merite tehnice deosebite - a revenit companiei Toon Boom Animation Pipeline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici